Publicat 21/05/2015 14:29

El segon Catàleg de finançament alternatiu de Catalunya inclou 85 proveïdors

BARCELONA, 21 maig (EUROPA PRESS) -

La Generalitat ha presentat aquest dijous davant emprenedors el segon Catàleg de finançament alternatiu, elaborat per l'agència pública per a la competitivitat de les empreses Acció i que recull les opcions de finançament de 85 proveïdors no bancaris, 31 més que la primera edició, llançada al setembre del 2014.

La consellera delegada d'Acció, Núria Betriu, ha explicat en declaracions als mitjans que el finançament alternatiu és una "fórmula complementària" al finançament tradicional bancari, ja que aporta eines que sovint s'adapten millor a les necessitats d'emprenedors i petites empreses.

El catàleg s'estructura en dues parts, capital i deute, i recull deu tipologies d'eines de finançament alternatiu per a pimes i emprenedors, entre les quals figuren dues noves tipologies: el finançament garantit de factures ('invoice trading') i el finançament col·lectiu de préstecs ('crowdlending').

La resta són el finançament col·lectiu de donació o recompensa ('crowdfunding'), el finançament col·lectiu d'inversió ('equity crowdfunding'), 'business angels', capital de risc, capital d'inversió, mercat alternatiu borsari (Mab), préstecs participatius i mercat alternatiu de renda fixa (Marf).

El catàleg també proporciona els criteris d'inversió i les dades de contacte dels proveïdors més actius al mercat català, i durant la presentació d'aquest dijous, representants d'aquestes eines (Crowdcube, Esade Bcn, Integra Capital, ICF Capital Expansió, Arboribus, Novicap, Caixa Capital Micro, Mab i Marf) han explicat en què consisteixen els instruments que es presenten en el document.

En paral·lel al catàleg, Acció ha engegat aquest any un servei d'assessorament financer que proporciona als empresaris una proposta de quins instruments alternatius els encaixen millor en funció de la situació financera i de la fase en la qual es troba la companyia; fins ara ha assessorat 70 emprenedors.

Betriu ha explicat que el perfil dels interessats en aquest tipus de finançament és "cada vegada més transversal", encara que majoritàriament són emprenedors i pimes.

AUGMENTAR LA QUOTA

La consellera delegada d'Acció ha assenyalat que actualment a Catalunya el finançament alternatiu representa entre un 15 i un 20% del total de finançament empresarial, una xifra que ha considerat que hauria d'augmentar per aconseguir nivells d'altres economies europees com la britànica, on el finançament alternatiu representa el 60% i la bancària tradicional el 40%.

Ha assegurat que aquest tipus de finançament "ha vingut per quedar-se" i no és fruit només de la crisi, i ha assenyalat que també els bancs estan llançant cada vegada més productes de finançament alternatiu, pensats per a emprenedors i pimes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés