Publicat 6/5/2019 17:32:14CET

El sector del vehicle connectat genera 9.700 llocs de treball a Catalunya

El sector del vehicle connectat genera 9.700 llocs de treball a Catalunya
CONSELLERIA DE EMPRESA Y CONOCIMIENTO

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

L'estudi 'El vehicle connectat a Catalunya' elaborat per Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa, dependent de la Conselleria d'empresa i Coneixement, en col·laboració amb Applus Idiada, ha determinat que el sector del vehicle connectat compte a Catalunya amb 71 empreses que generen 9.720 llocs de treball, ha informat en un comunicat aquest dilluns.

El vehicle connectat és aquell que intercanvia dades amb la infraestructura i amb altres vehicles a través de tecnologies, com el 'big data' i la intel·ligència artificial, que li permet rebre i emetre informació amb aplicacions en seguretat viària i mobilitat.

L'estudi, a més, considera aquest sector estratègic perquè calcula que al 2025 el 60% dels vehicles que circularan al món estaran connectats i determina que actualment la connectivitat és la tendència amb més influència en el sector automobilístic, per davant del vehicle electrònic i autònom.

El sector a Catalunya genera 4.100 milions d'euros i està conformat per un 70% de pimes, entre les quals es troben proveïdors de components de vehicles, fabricadors de sensors, desenvolupadors d''apps' i gestors de telecomunicacions.

L'estudi s'ha publicat en el marc de la celebració del saló Automobile Barcelona que comença aquest dissabte en el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.

el més llegit

 1. 1

  La UME arriba a Badalona (Barcelona) després de la sol·licitud d'ajuda del Govern

 2. 2

  Coronavirus.- Mossos immobilitza 1.681 litres de "fals gel" desinfectant a Rubí (Barcelona)

 3. 3

  Coronavirus.- La Diputació de Barcelona cedeix vehicles de la seva flota a CatSalut

 4. 4

  Coronavirus.- Mor l'actor de doblatge Salvador Vives per Covid-19

 5. 5

  Primers casos positius de coronavirus en membres del Govern d'Andorra