Publicado 02/04/2019 17:45

El sector turístic andorr afronta el repte de superar l'estacionalitat, segons l'Institut Coordenades

L'Institut Coordenades aprecia incerteses en el futur de la banca andorra
EUROPA PRESS - Archivo

ANDORRA LA VELLA, 2 abr. (EUROPA PRESS) -

El sector turístic andorr afronta, entre els seus reptes més immediats, superar l'estacionalitat focalitzada en els esports d'hivern, segons constata en un informe l'Institut Coordenades de Governana i Economia Aplicada.

En un comunicat aquest dimarts, el grup de treball destaca que el sector és conscient que la neu té un límit, fins i tot pel canvi climtic, i el Govern i els empresaris tenen el repte de mantenir i fins i tot incrementar el pes dels esports d'hivern en l'economia del Principat i fomentar activitats que augmentin el nombre de turistes i els distribueixi al llarg de tot l'any.

Ser destinació de 365 dies i 365 graus seria l'objectiu, segons l'afirmació d'un responsable del sector, i per aquest motiu veuen clau fomentar la fidelització dels visitants, la mobilitat i la transaccionalitat, a més d'apostar per la innovació i la recerca de noves activitats.

L'estudi de Coordenades recalca que l'empresariat del país és conscient que el futur passa per desestacionalitzar les activitats i no dependre tant de la neu per poder afrontar un creixement sostingut de cara al futur.

Recorden que Andorra ofereix recursos, i atractius, que no se centrin en exclusivitat a l'excellent xarxa d'innovació i en els seus 1.429 canons de neu.

Així mateix, el grup de treball posa l'accent que el turisme típic de compres a Andorra la Vella ha anat perdent fora amb
la globalització --destaca que és important per lluny del que va ser-- i defensa potenciar fórmules noves de la m de la naturalesa, el senderisme, els esports de risc, el turisme d'aventura, l'art romnic, la gastronomia i la cultura, entre altres propostes.

"L'atractiu i singularitat del Principat permet un alt grau
d'optimisme sobre el futur i la sostenibilitat de la seva economia basada en un territori i un entorn privilegiat, en qu el medi ambient és el valor absolut", ha valorat Jesús Sánchez Lambás, vicepresident executiu de l'Institut Coordenades.

El comer i el turisme són dues bases fonamentals de l'economia d'Andorra i el seu pes en el sector serveis supera mpliament el 50%, la qual cosa ve explicat pels més de 8,5 milions de visitants anuals --majoritriament espanyols i francesos-- que suposen un pes important en els prop de 2.667 milions d'euros del PIB del Principat el 2017.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés