Publicat 3/11/2018 11:57:28CET

El sector de les TIC dona feina a 106.900 treballadors a Catalunya

   BARCELONA, 3 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) contempla a 106.900 treballadors a Catalunya, la qual cosa representa el 3,1% del total de la seva població ocupada, segons els resultats de l'Enquesta de la Població Activa (EPA) per al tercer trimestre.

   Aquesta xifra suposa un augment de 3.500 ocupats respecte al segon trimestre de 2018, el 3,4% més, mentre que significa una disminució de 6.000 treballadors respecte al mateix període de l'any anterior, un 5,3% menys, segons dades de l'Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya.

   Si es compara amb el conjunt de l'economia catalana, l'ocupació en les TIC va créixer en el tercer trimestre per sobre d'aquesta --un 3,4% davant d'un 1%-- i ho va fer per sota respecte a l'any anterior --un 5,3% menys davant d'un 2,3% més--.

   El sector de les TIC integra activitats incloses en el sector industrial, com la fabricació de components, equips i ordinadors, i en el sector serveis, com l'edició de programes, telecomunicacions, processament de dades i reparació d'equips.

TAXA DE SALARITZACIÓ

   La taxa de salarització del sector TIC en el tercer trimestre s'ha situat en el 83,7%: es redueix intertrimestralment (-2,3 punts) i interanualment (-5,8 punts) i se situa per sota del conjunt de l'economia catalana (84,3%).

   Aquesta taxa fa referència a la proporció de persones ocupades assalariades sobre la població ocupada total --conjunt de persones de més de 16 anys o més que poden treballar per altri o per compte propi--.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.