Publicat 12/09/2023 18:43

El sector immobiliari català recorre contra els 140 municipis declarats àrees tensionades pel Govern

Archivo - Vistes des del mirador del Poble-sec de Barcelona
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 12 set. (EUROPA PRESS) -

Cinc entitats representatives del sector immobiliari català han presentat un recurs d'alçada davant la consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella, per la resolució de la Secretaria d'Habitatge del Govern que declara 140 municipis de Catalunya com zones de mercat residencial tensionat.

Els signants del recurs són l'Associació de Promotors i Constructors d'Edificis de Catalunya (Apce), Consell de Col·legis d'Administradors de Finques de Catalunya, Consell de Col·legis Oficials d'Agents de la Propietat immobiliària de Catalunya, Associació d'Agents Immobiliaris de Catalunya i Consell General de Cambres de la Propietat Urbana de Catalunya, informen aquest dimarts en un comunicat.

Han advertit que el recurs que presenten en via administrativa és "previ a la interposició del recurs contenciós administratiu".

Segons les entitats, la resolució és "contrària" al que estableix la Llei 12/2023, de 24 de maig, pel dret a l'habitatge, i han apuntat que hi van presentar al·legacions el passat 27 de juliol.

Algunes de les al·legacions són la "manca" d'una memòria justificativa per a cadascun dels 140 municipis i d'un pla específic amb les mesures necessàries per corregir el desequilibri entre l'oferta i la demanda.

Contador