Actualitzat 28/04/2021 13:34 CET

El sector hoteler de Barcelona perd 2.100 milions de facturació per la pandèmia

El president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Mestre, durant la roda de premsa.
GREMI D'HOTELS DE BARCELONA

El 70% dels hotels estan tancats i "tan sols 131 continuen oberts", segons el Gremi d'Hotels de Barcelona

BARCELONA, 28 (EUROPA PRESS)

El sector hoteler de Barcelona ha perdut els darrers 15 mesos de pandèmia prop de 2.100 milions de facturació, la qual cosa suposa el 95% del total.
 
Així ho ha expressat el president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Mestre, en una roda de premsa per fer balanç del sector hoteler aquest dimecres, i ha afegit que el 70% dels hotels estan tancats i "tan sols 131 continuen oberts".
 
Mestre ha apuntat que les mesures que s'han aplicat han anul·lat gairebé totalment l'activitat del sector hoteler i que, atès que viu del turisme internacional i actualment no pot arribar, "no es pot treballar".
 
També ha assenyalat que les reserves de cara a l'estiu són "realment baixes" tenint en compte que el turisme estranger reserva amb mesos d'antelació, a la qual cosa s'afegeix la incertesa i inseguretat perquè es poden anul·lar en l'últim moment.
 
Respecte a l'ocupació, segons Mestre, actualment es troba entre el 10% i el 15% i "no s'espera arribar a més del 50% a l'estiu", tot i que les previsions són difícils atesa la situació actual.
 
La caiguda de l'activitat en nombre de turistes també es reflecteix en el nombre de pernoctacions: mentre en condicions habituals en aquesta època de l'any arribarien a les 60.000, ara tan sols n'hi ha unes 2.100.

AJUTS PER AL TURISME

El gremi considera bàsic garantir els ajuts als hotels, un dels sectors més afectats, també tenint en compte que suposa un 5% del producte interior brut (PIB) a Barcelona i que ocupa entre 30.000 i 35.000 treballadors.
 
No obstant això, el Gremi d'Hotels de Barcelona ha expressat que el sector no ha vist un suport econòmic a l'alçada de les pèrdues i, malgrat que s'ha demanat a totes les administracions, les que han arribat han estat "pràcticament inexistents".
 
Un altre factor destacable és que els preus als quals es ven són d'entre el 50% i el 60% més econòmics del que seria habitual, segons el Gremi d'Hotels de Barcelona.

LA RECUPERACIÓ

De cara a la recuperació, el president ha assenyalat que el factor més determinant és la vacunació però que el ritme "hauria de ser superior a l'actual", i s'hi afegeix la transmissió que Barcelona és una destinació segura perquè els residents i estrangers agafin confiança.
 
Un altre factor bàsic perquè el turisme remunti --segons Mestre-- és l'ampliació tant de Fira de Barcelona com de l'aeroport de la ciutat, a la qual cosa s'hauria d'afegir "l'existència d'un passaport sanitari i l'activació de fires i congressos".
 
 

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés