Publicat 19/5/2014 14:47:53 +02:00CET

El sector d'apartaments turístics s'uneix contra la suspensió de llicències

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

L'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur), la Federació Catalana d'Apartaments Turístics (Federatur) i la Federació Espanyola d'Associacions d'Habitatges i Apartaments Turístics (Fevitur) s'han unit per reclamar a l'Ajuntament de Barcelona que retiri la suspensió de llicències per ser "arbitrària i precipitada".

En un comunicat, les tres entitats han assegurat que la suspensió durant sis mesos de noves llicències "condemna a la ruïna" propietaris que estaven condicionant pisos per a aquest ús perquè no es va comunicar amb antelació.

Han lamentat que la normativa només afecti els apartaments i no altres tipus d'allotjament com albergs i hostals, i s'han mostrat preocupats per si el consistori aprova reagrupar els apartaments en edificis únics.

Les tres associacions han alertat que la suspensió incentivarà que apartaments turístics operin de manera il·legal, i han assegurat que "imposar normes excessivament restrictives o directament d'impossible compliment només provoca precarietat, falta de transparència i economia submergida.

Han advertit a l'Ajuntament que la suspensió "afecta negativament la credibilitat institucional i contribueix a augmentar encara més la sensació d'inseguretat jurídica que viu el sector".