La secretària d'estat de Comerç adverteix Canadell per carta i li demana "lleialtat institucional"

Publicat 25/10/2019 12:34:38CET
El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell en el primer fòrum 'Automobile Talks', un nou fòrum d'automoció que ha organitzat la patronal catalana FECAVEM Barcelona (Catalunya, Espanya), 9 d'octubre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press

Canadell creu que és "curiós" que l'acusin d'imparcialitat quan no ho fan amb Bonet

BARCELONA, 25 oct. (EUROPA PRESS) -

La secretària d'estat de Comerç, Xiana Méndez, ha advertit el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, i li ha demanat "lleialtat institucional i un compliment rigorós dels propòsits que té encomanats".

"Em veig obligada a recordar-li que, a l'organització que presideix no li correspon ni la defensa ni la promoció de declaracions que posin en qüestió l'aplicació de lleis i obstaculitzin el compliment de decisions judicials", ha expressat en una carta que va enviar dijous i que ha recollit Europa Press.

Li ha recordat que, com una corporació de dret públic, "se li pressuposa un especial zel en el respecte de la legislació vigent i una representació inequívoca dels interessos generals de tots els associats de la cambra".

La secretària d'estat de Comerç, òrgan superior del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, ha remarcat que ha de defensar els interessos de totes les companyies associades "sense excepció" i ha sostingut que són plurals i necessiten suport i acompanyament en els seus processos empresarials, com la internacionalització, la innovació i la digitalització.

"Compartim una tasca fonamental de promoció i defensa dels interessos comercials a Barcelona, motiu que m'anima a compartir amb vostè la meva preocupació pel que hauria de ser l'objectiu prioritari del seu mandat", ha afegit.

En aquest sentit, Méndez ha assenyalat que les tensions comercials i la incertesa internacional "obliguen, ara més que mai, a la unitat d'acció i suport ferm i coordinat" de la comunitat cambral.

RESPOSTA DE CANADELL

Fonts de la cambra han confirmat a Europa Press que han rebut la carta i Canadell ha expressat en una publicació a Twitter, que ha recollit Europa Press, que és "curiós" que l'acusin d'imparcialitat i no ho facin amb el president de la Cambra de Comerç d'Espanya, José Luis Bonet.

"És curiós que el Ministeri m'acusi d'imparcialitat perquè acuso Pedro Sánchez de no voler dialogar per solucionar el conflicte català que afecta empreses, i en canvi no ho faci amb el president (José Luis) Bonet quan tanca files amb el Govern" espanyol, ha exposat.