Publicat 13/5/2019 11:28:12CET

Seat prova el 'bike sharing' i un servei de cotxe compartit amb conductor a la planta de Martorell

Economia/Motor.- Seat prova 'bike sharing' i un servei de cotxe compartit amb conductor en la planta de Martorell
SEAT - Archivo

MADRID, 13 maig (EUROPA PRESS) -

Seat ha engegat, en fase pilot, dos projectes orientats a millorar la mobilitat dels seus treballadors a la fàbrica de Martorell, als quals ofereix un servei de 'bike sharing' i un altre de cotxe compartit amb conductor, segons ha informat en un comunicat.

La companyia ha explicat que aquests dos projectes pretenen fer la mobilitat "més senzilla i sostenible" i també reduir el nombre de vehicles que circulen per la fàbrica. Així, el vicepresident de Producció, Christian Vollmer, ha afirmat que la companyia compta amb més de 13.000 treballadors a Martorell.

"Si volem convertir-nos en un referent en la mobilitat del futur i fer-la més neta i sostenible a les grans ciutats, primer hem de començar a casa nostra", ha explicat el directiu de la companyia automobilística.

Així, Seat ha engegat, en col·laboració amb Mobike, el projecte SeatBike, a través del qual ofereix més de 100 bicicletes compartides als seus treballadors de Martorell. Durant les dues primeres setmanes en funcionament, aquesta iniciativa compta amb més de 2.000 usuaris registrats i s'han comptabilitzat més de 4.700 recorreguts.

El segon dels projectes en fase de prova, en el qual coopera ByBus, vol optimitzar les línies d'autobús existents i oferir rutes flexibles adaptades a la demanda a temps real. Per aquest motiu, els treballadors poden sol·licitar aquest servei deu minuts abans de plegar i un cotxe amb conductor els recollirà a la parada més propera i els traslladarà on ho sol·licitin.

Fins ara, el servei ByBus ha traslladat més de 3.000 passatgers des que s'està provant. Seat ha indicat que aquests dos projectes pilot són gratuïts i es podran provar durant els propers mesos.