Actualitzat 26/11/2019 15:07:49 +00:00 CET

Seat planteja un ERTO per a uns 6.600 treballadors a Martorell si no pacten un altre calendari

Planta de Seat a Martorell (Barcelona)
SEAT - Archivo

BARCELONA, 26 nov. (EUROPA PRESS) -

Seat ha plantejat aquest dimarts un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que afectaria uns 6.600 treballadors de la planta de Martorell (Barcelona) si no hi ha un acord amb els sindicats per a la modificació del calendari laboral, a causa dels torns perduts per l'incendi patit per Faurecia, a Abrera (Barcelona), segons la companyia i els sindicats.

Fonts sindicals consultades per Europa Press han explicat que la companyia ha reunit aquest dimarts els sindicats per comunicar-los que tenen la intenció de sol·licitar formalment l'expedient temporal per als torns perduts des de dimecres i pels quals es puguin perdre fins a recuperar el total funcionament de les tres línies de producció de la planta.

La companyia ha explicat a Europa Press que s'han reunit per abordar com recuperar els torns perduts i que es tracta de com s'acaben considerant els dies que no han treballat.

Així mateix, diu que sobre la consideració d'aquests dies, "i donada la situació excepcional, la legislació permet que siguin considerats un ERO temporal. En qualsevol cas, la direcció de l'empresa confia a aconseguir un acord amb els sindicats per aplicar la millor solució per a tots els treballadors".

Per als sindicats, l'ERTO no seria una "mesura encertada" i són partidaris de treballar els dies 18, 19 i 20 de desembre, que es van pactar inicialment com a festius, per la qual cosa han sol·licitat un compromís per escrit a la companyia en què es descarti l'ERTO i Seat assumeixi l'afectació com a aturada tècnica.

Seat reactiva aquest dimarts a la tarda la producció de la línia 1 de la planta de Martorell (Barcelona), en què es fabriquen el Seat Ibiza i el Seat Arona, mentre que els torns de producció en les línies 2 i 3 queden suspesos de dimecres a divendres, mentre que hi haurà una altra reunió per valorar la situació.

La suspensió dels torns de producció ha suposat que fins a aquest dimarts s'hagin deixat de fabricar 8.800 cotxes, i que ascendirien fins als 12.100 aquest divendres, segons el previst.