Seat implementa a Martorell (Barcelona) dos robots col·laboratius que 'bategen' l'Ibiza i l'Arona

Publicat 12/8/2019 15:24:58CET
Seat Arona e Ibiza
SEAT - Archivo

MADRID, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

La planta de Seat a Martorell (Barcelona) ha implementat dos robots col·laboratius que treballen en la part inicial de la cadena de muntatge i que són els encarregats de posar a la porta el nom dels models Ibiza i Arona, sense aturar el procés i compartint espai amb els operaris.

Segons va informar la companyia en un comunicat, els dos robots, situats a banda i banda de la línia, col·loquen dos tipus de 'lettering': el del costat esquerre selecciona i col·loca els noms Ibiza i Arona en funció de quin d'aquests models passi per la línia, mentre que el del costat dret s'encarrega de situar les sigles FR dels vehicles que tinguin aquest acabat.

Tots dos estan dotats d'una mà dissenyada per agafar els diferents tipus de lletres mitjançant la succió per ventoses, retirar el paper posterior protector, adherir-les al cotxe, treure el protector davanter i llençar-lo a un contenidor per reciclar-lo.

A més, compten amb un sistema de visió artificial que fan servir per dur a terme un ajust de la posició amb el qual s'absorbeixen desviacions. Tot això mentre el vehicle avança per la línia de muntatge.

La instal·lació està equipada amb un 'encoder' o dispositiu de control que li permet adaptar-se a qualsevol canvi de velocitat de la línia, i tot sense necessitat de tenir cap tancat que separi els robots de les persones que treballen a la zona.

Segons va detallar la companyia espanyola, compartir el mateix espai de treball és, entre d'altres, el factor diferencial dels robots col·laboratius enfront dels industrials.

La planta barcelonina compta amb més de 2.000 robots industrials que es troben en constant moviment. Totes aquestes novetats conviuen amb els 8.000 treballadors de la fàbrica, que poden arribar a produir 2.400 vehicles cada dia, la qual cosa suposa un cotxe cada 30 segons aproximadament.