Actualitzat 29/11/2019 12:00:07 +00:00 CET

Seat descarta l'ERTO i recuperarà torns del 18 al 20 de desembre

Planta de Seat a Martorell (Barcelona)
SEAT - Archivo

BARCELONA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

Seat ha descartat l'aplicació d'un ERO temporal en la planta de Martorell (Barcelona) i ha pactat amb els sindicats que els torns que s'han perdut a causa de la falta de subministraments per l'incendi a la fàbrica Faurecia es recuperaran els dies 18, 19 i 20 de desembre --dies que figuraven com a festius--.

Fonts sindicals consultades per Europa Press han explicat que així ho han acordat amb la direcció de la companyia en una reunió aquest divendres, que ha tingut lloc nou dies després de l'incendi, que ha suposat la desconvocatòria de 12 torns en la L1 i 15 en la L2 i L3, la qual cosa equival a la pèrdua d'11.667 cotxes fins ara.

Les mateixes fonts han qualificat l'acord de positiu perquè permet recuperar part de les produccions perdudes --unes 6.681 unitats-- amb un impacte "pràcticament nul".

"Els treballadors no assumeixen res i l'empresa té l'oportunitat de recuperar una part perduda en un termini curt i assumeix la situació com una aturada tècnica", han afegit, i han agraït l'esforç de tota la plantilla de Faurecia, així com dels diferents ens implicats per restablir la producció el més aviat possible.

Els sindicats no comparteixen que el cas sigui important per a Seat, sinó que ho seria per a Faurecia perquè va patir l'incendi: "En tot cas sofrim les conseqüències de l'estalvi de costos i del 'just in time'.