SCC denuncia Paluzie (ANC) davant la Fiscalia per presumpta incitació a la violència i delicte d'odi

Actualitzat 30/10/2019 11:13:43 CET
SCC denuncia Paluzie (ANC) davant la Fiscalia.
EUROPA PRESS

L'entitat critica que la presidenta de l'ANC responsabilitzés l'Estat dels aldarulls

BARCELONA, 30 (EUROPA PRESS)

Societat Civil Catalana (SCC) ha denunciat aquest dimecres davant la Fiscalia la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, per presumpte delicte d'incitació a la violència i desordres públics, i delicte d'odi en dir que els aldarulls "fan visible el conflicte" de Catalunya.

En declaracions als periodistes davant la Ciutat de la Justícia de Barcelona, el vicepresident de SCC, Javier Marín, ha considerat que Paluzie va fer declaracions a TV3 que ha qualificat d'irresponsables i que, pel seu paper de líder social, pot "tornar a incendiar els carrers de Barcelona".

Ha remarcat que SCC considera que la intervenció de Paluzie en la televisió pública catalana "no representa el conjunt del sector independentista de Catalunya".

Paluzie va considerar aquest dilluns que els aldarulls violents que han tingut lloc a Catalunya arran de les protestes per la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes "fan visible el conflicte" català al món.

En una entrevista de TV3, Paluzie va valorar: "Són aquests incidents els que fan que estiguem en la premsa internacional de manera continuada aquests dies, és a dir, que fan visible el conflicte".

Va afegir que la principal responsable és "la violència de l'Estat", que ha condemnat un moviment pacífic i democràtic a penes de presó, segons ella.

LA "VIOLÈNCIA LEGÍTIMA", DE L'ESTAT

Marín, que ha acudit a la Ciutat de la Justícia acompanyat dels membres de la direcció de SCC i advocats Manuel Miró i Sonia Reina, també ha criticat que el president de la Generalitat, Quim Torra, trigués "gairebé una setmana a condemnar" els aldarulls.

Ha afegit que Paluzie, en les seves declaracions, va provar de "legitimar" actes violents de manifestants però va criticar l'ús de la força de l'Estat.

"Volem recordar que l'únics que té dret a violència legítima és l'Estat mitjançant els policies", ha subratllat, i ha lamentat que la situació a Catalunya té paralitzat el conjunt de l'Estat.

Reina ha detallat que presenten la denúncia davant la Fiscalia Superior de Catalunya perquè investigui les declaracions de Paluzie, perquè "fa una valoració positiva de la violència" a Barcelona i responsabilitza l'Estat, segons l'advocada de SCC.

En l'escrit de denúncia recollit per Europa Press, SCC indica que l'ANC promou i recolza a través dels seus canals les mobilitzacions dels CDR i que "amb una mínima activitat investigadora quedaria provada la connexió entre les proclames de la senyora Paluzie i els actes vandàlics i violents dels anomenats Comitès de Defensa de la República".

L'entitat partidària de la unitat d'Espanya considera que les declaracions de Paluzie tendeixen a "incitar a la violència i a la comissió d'actes vandàlics per considerar-los positius per a la causa mentre 'fan visible el conflicte".

A més, SCC afirma en la seva denúncia que Paluzie "assenyala directament l'Estat com a responsable de la violència, dirigint-hi les mirades dels seus seguidors, i amb això, dirigeix aquest discurs d'odi cap a un objectiu determinat i concret".