Publicat 12/08/2019 16:04

SCC demanda diverses conselleries davant del TSJC per "vulneració de drets fonamentals"

El president de Societat Civil Catalana (SCC) i és exdiputat del PP en el Parlament catal, Fernando Sánchez Costa, durant una entrevista per a Europa Press.
David Zorrakino - Europa Press

Contra la collocació de llaos grocs i pancartes

BARCELONA, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

Societat Civil Catalana (SCC) ha presentat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una demanda contra diverses conselleries per "vulneració de drets fonamentals" per la presncia de llaos grocs i pancartes en edificis públics, han explicat fonts de l'entitat constitucionalista a Europa Press.

Les mateixes fonts han concretat que la demanda es va presentar a finals de juliol, conjuntament amb Advocats Catalans per la Constitució i "contra la collocació de llaos i pancartes que vulneren la neutralitat als edificis de la Generalitat"

En un article publicat aquest mateix dilluns en el diari 'El Mundo' i recollit per Europa Press, el president de SCC, Fernando Sánchez Costa, ha explicat que en els propers dies faran pública la demanda: "Catalunya mostra seriosos dficits de pluralisme".

En l'article, Sánchez Costa incideix en la nova estratgia que vol aplicar a l'entitat per defensar "una Catalunya plural dins d'una Espanya unida".

El president de SCC fa referncia a la polmica aixecada després d'explicar la nova estratgia en una entrevista d'Europa Press, en la qual assegurava que "no n'hi ha prou amb dir només 'no' a l'independentisme, enquistat electoralment al voltant del 47%".

"Si volem resultats diferents, cal explorar enfocaments complementaris. Sempre exigirem que es garanteixin amb fermesa democrtica l'ordre constitucional i la sobirania nacional. Per, a més, és imprescindible argumentar, persuadir i convncer. Hem d'aconseguir que la majoria dels catalans comprenguin que hi ha millors opcions que la ruptura", argumenta.

Sánchez Costa assegura que l'independentisme ha estat efica en l'ampliació de base "perqu ha aconseguit domesticar el futur per a la seva causa".

"El que han ofert els líders independentistes és esperana en un temps de depressió collectiva", conclou, i planteja que Espanya recuperi el discurs de l'optimisme i es presenti com una tasca cívica oberta.

El líder de SCC exposa que a un nacionalista catal "no cal demanar-li que renunci a defensar la seva identitat cultural, sinó animar-lo que ho faci precisament per ser part del patrimoni comú espanyol".

"Al mateix temps, caldr exigir-li que reconegui i valori la pluralitat interna de la cultura catalana. La pedagogia constitucionalista comena per desmuntar les falses contradiccions nacionalistes: el que semblava incompatible és perfectament articulable", sosté.

Planteja donar-li la volta a l'eix del debat a Catalunya, i creu que seria un xit important passar "de la lgica de la ruptura a la lgica de la reforma" de l'Estat.

"Per qu en comptes de dedicar tant temps a discutir sobre com trenquem el nostre país, no pensem en com millorar-lo entre tots? El moment est madur per aquest gir, perqu el desengany independentista és palpable", ha assegurat, i ha afirmat que amb ells es pot recuperar un horitzó compartit que segons el parer de Sánchez Costa és un triomf del constitucionalisme.

REFORMA DE LA GENERALITAT

La lgica reformista que defensa el president de SCC no afecta només l'Estat, per la qual cosa en l'escrit subratlla que "el primer mbit que ha de ser reformat és la Generalitat", una reforma en la qual es comprometen a ser actius com a entitat.

"Catalunya mostra seriosos dficits de pluralisme i qualitat democrtica: dopatge institucional del teixit social, colonització simblica de l'espai públic, falta de neutralitat de l'Administració, monolingüisme i biaix a l'escola", critica.

Per aix, anuncia que SCC exigir sempre el compliment de les lleis, "premissa de la convivncia democrtica", i avana que en els propers dies donaran a conixer la demanda contra diversos departaments.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés