SCC considera que el pacte PSOE-ERC "assumeix el relat independentista" sobre Catalunya

Publicat 4/1/2020 12:59:13CET

BARCELONA, 4 gen. (EUROPA PRESS) -

SCC ha afirmat aquest dissabte que el pacte entre PSOE i ERC per a la investidura del president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, "assumeix el relat independentista en relació a la situació que es viu a Catalunya".

En un comunicat, la formació ha assegurat que "tem que la veu dels secessionistes es confongui amb el sentir i la voluntat dels catalans constitucionalistes", i ha rebutjat que es creï una taula de negociació entre governs.

Ha lamentat que "ni tan sols s'hagi mirat d'aconseguir un gran acord entre partits constitucionalistes" i que el PSOE hagi negociat amb ERC la investidura.

SCC ha avisat que demanarà una recepció al nou president per exigir que atengui les seves demandes: acabar amb la immersió lingüística, "la despolitització dels Mossos i els mitjans de comunicació públics", reformar el sistema electoral català, la neutralitat de les institucions catalanes i una auditoria del procés sobiranista.

"Els catalans constitucionalistes no s'han mobilitzat al carrer de manera històrica aquests darrers anys per ara ser mers espectadors d'acords que els afecten", afegeix el comunicat, que també demana un acord entre partits constitucionalistes que no depengui de l'independentisme.

Contador