Publicat 6/2/2019 18:20:05 +01:00CET

SCC aposta pel dileg per adverteix que "l'únic relator vlid és la Constitució"

BARCELONA, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

Societat Civil Catalana (SCC) ha apostat aquest dimecres pel dileg com la via per solucionar el conflicte polític entre Catalunya i la resta de l'Estat, per ha advertit el Govern central que "l'únic relator vlid és la Constitució".

En un comunicat, s'ha referit a la figura que l'Executiu s'ha obert a introduir en una taula de dileg: "La figura d'un relator encarregat d'intervenir en les reunions entre el PSOE i Podem i els partits secessionistes només comporta més enfrontament i divisió entre els catalans".

Per SCC, "la majoria del poble catal vol continuar formant part d'Espanya i no se sent identificada amb el discurs rupturista dels partits independentistes".

Per aix, ha subratllat que qualsevol proposta de dileg per resoldre el conflicte requereix "el mxim respecte a l'estat de dret i la mxima predisposició a trobar una sortida que pugui satisfer la immensa majoria".

"En una democrcia constitucional com la nostra la mediació als problemes polítics est perfectament establerta. La Constitució i les lleis democrtiques són l'instrument de mediació que ens hem donat entre tots per afrontar els desacords polítics i socials", defensa.

Per a aquest dileg insisteixen a seguir el camí de les institucions democrtiques que tenen establerts mecanismes de dileg polític i reforma: "El més adequat seria, per tant, un ampli dileg ser i constructiu en el si de la Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats, tal com van promoure els partits constitucionalistes la tardor del 2017, perqu l'única tutela possible al dileg és el de la sobirania nacional".

"De fet, podria tenir sentit compaginar aquest debat polític ser al Congrés amb una comissió política al Parlament catal per abordar entre tots la crisi política que travessem", ha proposat l'entitat constitucionalista.