Publicat 15/01/2018 16:54

SCC adverteix que tornaran a sortir al carrer si el futur Govern actua en contra de la legalitat i reclama 'seny'

SCC rep el Premi Convivència de la Fundació Manuel Broseta
EUROPA PRESS

Rosiñol adverteix: "No permetrem que se'ns tracti com a catalans de segona per no ser separatistes"

VALÈNCIA, 15 gen. (EUROPA PRESS) -

El president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol, ha afirmat aquest dilluns que l'entitat "no abandonarà tots aquells catalans que també se senten espanyols i europeus" i "al moment en què es produeixi alguna acció o declaració que vagi en contra de la legalitat vigent o que conculquin els drets dels ciutadans" no dubtaran a "tornar a sortir al carrer no per generar conflicte, sinó per reclamar respecte a la Constitució i a l'Estatut" i tornar a fer "una crida al sentit comú, al seny i a la convivència".

Així s'ha pronunciat Rosiñol durant la cerimònia d'entrega al Palau de la Generalitat del XXVI Premi de Convivència que atorga la Fundació Professor Manuel Broseta, que aquest any reconeix SCC, on ha assegurat que és "un gran honor i un immens privilegi" rebre aquest reconeixement, a més d'"un enorme impuls" per continuar amb la seva feina.

Després de rebre el guardó de mans del president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat que el procés sobiranista ha generat en la societat catalana "una fractura sense precedents" i "hi ha moltes famílies que no es parlen per les seves discrepàncies, amics de tota la vida que han deixat de tenir relació, enormes silencis entre companys d'empresa i fins i tot grups de WhatsApp eliminats", de manera que "la tensió política ha entrat a la quotidianeitat".

Així, ha assegurat que si els partits independentistes tornen a governar i segueixen "entossudits a executar el seu full de ruta il·legal" s'oposaran "fermament des de la raó i l'enteniment, des de la llei i la concòrdia".

"Ha arribat el moment d'obrir una nova etapa a Catalunya, una etapa en la qual regni la convivència, la concòrdia i el respecte entre els catalans", ha dit, i "on es posi el focus en tot allò que ens uneix i no en el que ens separa" i crear "ponts de diàleg amb la finalitat d'aconseguir acords dins la llei".

Ha incidit en aquest punt: "No permetrem que se'ns tracti com a catalans de segona pel fet de no ser separatistes; no permetrem que ningú ens converteixi en estrangers a la nostra pròpia terra", ha asseverat.

REUNIÓ AMB RAJOY I PRESIDENTS AUTONÒMICS

La intenció a curt termini de Societat Civil Catalana és reunir-se amb el president del Govern, Mariano Rajoy, i amb els presidents autonòmics, a més d'organitzar "actes en el conjunt d'Espanya, a Europa i a tots els racons de Catalunya" per portar el seu missatge de "convivència i reconciliació".

Rosiñol ha destacat que SCC "respecta que hi hagi ciutadans a Catalunya que vulguin la independència" però "mai tolerarà que s'actuï al marge de la llei".

Creuen, ha agregat, en el "diàleg lleial com a eina per a la perfectibilitat de la democràcia, en el dret a dissentir" però sempre des de la democràcia.

"Sempre hem condemnat el feixisme i qualsevol altre tipus de moviment o comportament antidemocràtic, sempre ho hem fet i sempre ho farem, de grat o per força", ha subratllat.

UN GOVERN "PER A TOTS"

Ha reivindicat que el nou Govern "treballi per a tots els catalans" perquè des de fa anys els catalans no secessionistes, que segueixen sent majoria, ha continuat Rosiñol, no se senten representats.

"Com és possible que en una societat avançada com la catalana, en una democràcia consolidada com l'espanyola i en un projecte com la Unió Europea hagi sorgit i gairebé consolidat un projecte polític més propi del segle XIX que dels nostres dies? Com és possible que una part de la població hagi interioritzat postulats clarament antidemocràtics i excloents? Com és possible que s'inverteixi la realitat fent passar per majoria social el que defensa una minoria, fer passar per botxí la víctima i convertir en víctima el botxí?", s'ha preguntat.

EL REFLEX DEL L'ONADA POPULISTA EUROPEA

Al seu judici, la qual cosa ocorre a Catalunya és "un enfrontament entre populisme i democràcia, un problema de drets i llibertats, la forma que s'ha donat a Catalunya de l'onada populista que ha recorregut el continent europeu".

A més, ha incidit, el separatisme "està tirant per l'embornal del populisme la recuperació econòmica i la prosperitat dels nostres fills".

Finalment, ha posat en valor que SCC rebi aquest premi al Palau de la Generalitat Valenciana, perquè "demostra que tota Espanya en general i la Comunitat Valenciana en particular està molt sensibilitzada amb la situació que es viu a Catalunya".

"És molt important que des de la resta d'Espanya ens recolzeu i ajudeu de forma activa a tots els catalans que també se senten espanyols", ha remarcat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés