Publicat 16/9/2020 19:51:01 +02:00CET

Scale Lab de Crèdit Andorrà finança quatre empreses innovadores en el primer any

El programa ofereix finançament de fins a 500.000 euros i assessorament empresarial

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 16 set. (EUROPA PRESS) -

El programa d'acceleració d'empreses Scale Lab Andorra de l'entitat financera Crèdit Andorrà ha invertit en quatre projectes innovadors en el primer any de funcionament, ha explicat el director de Gestió d'Actius de Crèdit Andorrà, Ignacio Fonseca, en una roda de premsa aquest dimecres.

Scale Lab Andorra és un programa d'inversió i acompanyament empresarial dirigit a empreses emergents i que té per objectiu facilitar la consolidació i l'expansió de les companyies seleccionades.

En aquest primer any s'han avaluat més de 350 empreses i un equip de "experts en emprenedoria i innovació s'ha encarregat de prioritzar i presentar 20 projectes de sectors estratègics per a Andorra al comitè assessor, que ha acabat seleccionant 10 empreses que està previst que rebin finançament i suport".

El programa ofereix finançament de fins a 500.000 euros per projecte, assessorament i suport en la definició i execució de l'estratègia de creixement i també en l'establiment de l'empresa en territori andorrà.

LES COMPANYIES ESCOLLIDES

Les empreses que ja han rebut finançament a través del programa Scale Lab Andorra són Byhours, Consentio, Made of Gens i Nemuru, totes elles espanyoles.

El programa és obert a tothom, però es prioritzen aquells projectes més propers i que puguin "revertir" en la societat i economia andorrana, segons ha explicat el director de Comunicació Corporativa, Marqueting i Transformació Digital Clients de Crèdit Andorrà, Joan R. Mas.

ByHours és la primera plataforma de reserves de 'microestades' en hotels i actualmentja compta amb sis hotels andorrans, ha assenyalat Fonseca.

Consentio és una plataforma d'intermediació per a comerciants de fruita i verdura, una eina d'agilització i optimització de la gestió de les comandes, del com s'han valorat les "possibilitats de digitalització del procés d'importació i exportació que pot oferir a Andorra".

Made of Gens és una empresa emergent biosanitaria derivada de Genomcore que ofereix serveis de salut personalitzada, així com un test d'anàlisi de l'impacte del Covid-19 en funció de la genètica.

Nemuru és una plataforma tecnològica per administrar préstecs completament online, que fa de mediadora entre el professional, el seu client i el banc per oferir línies de finançament immediates i flexibles associades a la venda de serveis.

PRODUCTE D'INVERSIÓ

A través d'aquest programa, Crèdit Andorrà ofereix als seus clients la possibilitat d'invertir en un producte financer vinculat a empreses innovadores amb un elevat potencial de creixement i els permet accedir a aquestes propostes qualificades i participar en les accions de seguiment.

"La inversió es fa a través de SIO Strategic Investment Opportunities Sicav-Scale Lab, un nou producte, diferencial i d'actualitat que aporta valor afegit a l'oferta de productes d'inversió que el banc té a la disposició dels clients", ha explicat l'entitat financera.

A través de Scale Lab Andorra també se cerca "facilitar la realització de proves de concepte i la implementació de noves solucions al territori a fi de posicionar Andorra com un entorn adequat per al desenvolupament de projectes innovadors".

Contador

el més llegit

 1. 1

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 2. 2

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 3. 3

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 4. 4

  Tarragona restringirà l'accés a la Part Alta per impedir festes alternatives a les nits per Santa Tecla

 5. 5

  ACTUALIZACIÓ:Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la seva parella amb el cotxe en un carrer de Girona