Sassoli (PE) trasllada a Torrent que "pren nota" del dictamen del TJUE i espera la sentència

Publicat 16/12/2019 10:16:08CET

BARCELONA, 16 des. (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, ha traslladat en una carta al president del Parlament, Roger Torrent, que "pren nota" del dictamen de l'advocat del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i que està a l'espera de la sentència.

En una carta, Sassoli respon així a la missiva que li va enviar Torrent, en la qual demanava que no es desentengués de la "greu anomalia democràtica" que suposa la situació de l'expresident de la Generalitat Carles Puidemont, de l'exvicepresident i líder d'ERC, Oriol Junqueras, i de l'exconseller Toni Comín, i una altra en la qual l'informava de la sentència del Tribunal Suprem contra els presos independentistes per l'1-O.

Després que Torrent li reclamés que ajudés activament a trobar una solució perquè els tres puguin exercir d'eurodiputats, Sassoli ha assegurat que pren nota del dictamen del 12 de novembre del TJUE sobre Junqueras i que el Parlament Europeu espera la decisió final que ha de conèixer-se aquest dijous.

A l'espera d'aquesta sentència final, Sassoli informa que el Parlament Europeu no ha rebut la notificació formal necessària per part de les autoritats espanyoles perquè Puigdemont, Junqueras i Comín puguin exercir d'eurodiputats, i per això afegeix que ni la institució que presideix ni ell tenen marge "per actuar".

Torrent, que va felicitar Sassoli quan va accedir al càrrec, li va explicar que més de dos milions d'europeus van votar Puigdemont, Junqueras i Comín en les eleccions del maig, i que ara "s'han quedat sense veu ni representació, cosa que vulnera drets fonamentals i perjudica la confiança en el sistema democràtic de la UE".

El president del Parlament de Catalunya també li va exposar els desafiaments que té al capdavant del PE per acostar la política europea als ciutadans, i Sassoli li ha respost que comparteix l'avaluació que han d'"esforçar-se per respondre amb més coratge a les sol·licituds" dels europeus.