Publicat 13/6/2020 19:00:08 +02:00CET

Sassoli diu que l'ingrés mínim vital aprovat a Espanya és un "clar exemple" del que necessita Europa

El president del Parlamento Europeu, David Sassoli
Europa Press - Archivo

   MADRID, 13 juny (EUROPA PRESS) -

   El president del Parlament Europeu, David Sassoli, ha assenyalat que l'ingrés mínim vital aprovat pel Govern espanyol és un "clar exemple" del que necessita Europa.

   En aquest sentit, Sassoli ha destacat que el que necessita Europa són "reformes estructurals i mesures de suport directe a les persones, avançar en justícia social i reduir la pobresa".

   Així ho ha manifestat el president del Parlamento Europeu durant el seu discurs en la consulta del Govern italià sobre la recuperació econòmica.

   "Tots els indicadors ens diuen que la crisi copejarà fort. Necessitem reformes estructurals i mesures de suport directe a les persones", ha subratllat Sassoli, destacant que la renda mínima vital aprovada a Espanya "recolza el dret a la vida dels ciutadans més pobres".

   En una publicació en el seu compte de Twitter, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha respost Sassoli que Espanya "avança en drets i justícia social".

   "Aquest és el camí. Seguim treballant units per una Europa més justa, digna, equitativa i compromesa amb les persones", ha apuntat el líder de l'Executiu espanyol.

   Per la seva banda, la ministra d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, ha agraït les paraules del president del Parlamento Europeu i ha ressaltat el compromís d'Espanya "amb reformes econòmiques i socials". "No deixem a ningú enrere", ha tuitat.

el més llegit

 1. 1

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 4. 4

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 5. 5

  Catalunya comptarà amb 8.258 professionals més el proper curs escolar