Publicat 20/11/2019 18:34:15 +01:00CET

Sap-Fepol es reuneix amb Aragonès i li fa arribar la "percepció d'abandonament polític" dels Mossos

Dos agents dels Mossos de Esquadra a l'Aeroport de Barcelona-el Prat, on una multitud s'ha concentrat en protesta per la sentència del Tribunal Suprem sobre el judici del procés, a Barcelona (Espanya), 14 d'octubre del 2019.
Marc González / AFP7 - Europa Press - Archivo

Lamenten "el poc suport" de Torra al cos i rebutgen centrar el debat polític

BARCELONA, 20 nov. (EUROPA PRESS) -

El sindicat de Mossos d'Esquadra Sap-Fepol ha alertat aquest dimecres en una reunió amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, que "la percepció d'abandonament polític que impera en el col·lectiu pot portar al col·lapse" del cos.

En un comunicat, l'organització ha detallat que han acudit a la reunió el secretari general de la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (Fepol), Josep Gázquez, i el secretari general del Sindicat Autònom de Policia (Sap), Pere García, que també han demanat una nova Llei del sistema de seguretat pública.

Els representants sindicals han lamentat "el poc suport" que han rebut recentment dels Mossos, i destaquen el cas del president de la Generalitat, Quim Torra, si bé consideren que sí que els ha donat suport el conseller d'Interior, Miquel Buch, i el vicepresident Aragonès, a qui han traslladat que els agents estan cansats de ser el focus del debat polític.

També han expressat la seva "preocupació que el cos digui prou en cas que no s'adoptin mesures que millorin les condicions laborals" dels agents de Mossos d'Esquadra.

SOBRECÀRREGA DE FEINA

Sap-Fepol ha criticat la "sobrecàrrega de feina que des de fa massa temps" recau en els agents del cos, entre d'altres pel dispositiu després de la sentència de l'1-O, i ha afirmat que hi ha una falta d'efectius en el cos que qualifiquen d'endèmica.

En la reunió, els representants sindicals han fet aribar a Aragonès "la necessitat d'incrementar la inversió pública en seguretat" als propers pressupostos que es destinin a millorar les condicions dels agents de Mossos.