Publicat 6/12/2019 13:35:18 +01:00CET

Santiago Abascal: Vox portarà els partits independentistes a la justícia per "no jurar la Constitució"

Santiago Abascal (Vox) a la manifestació de Barcelona a favor del Dia de la Constitució, a la plaça Urquinaona el 6 de desembre del 2019
EUROPA PRESS - MARC BRUGAT

BARCELONA, 6 des. (EUROPA PRESS) -

El president de Vox, Santiago Abascal, ha assegurat aquest divendres que el seu partit portarà els partits independentistes catalans als tribunals i fins a les últimes conseqüències per "no jurar la Constitució".

En declaracions abans de participar en la manifestació del Dia de la Constitució a Barcelona, ha dit que assiteix a Catalunya en aquest dia perquè se sent "molt més a gust al costat de tanta gent que ho està passant malament i que veu el futur amb incertesa" que al costat del PSOE.

'PRESIDENT'

Per Abascal, que ha estat aclamat a crits de 'president' pels manifestants, el 6D és per reivindicar l'unitat nacional, i ha afegit que Vox serà un dic de contenció contra "els qui volen destruir" aquesta unitat.

També ha dit que el president del Govern central
, Pedro Sánchez, "no té escrúpols i la seva única ambició és accedir al poder" i que per això està disposat a pactar amb els partits independentistes.

"UN APARTHEID" AL CONGRÉS

En relació amb la proposta de PSOE i Unides Podem de cedir una cadira de Vox de la Mesa del Congrés a Cs, ha declarat que el que es plantejava era "un apartheid" contra la seva formació.

I ha destacat que el partit taronja només té 10 escons, mentre que Vox tenia 24 en l'anterior legislatura i no li va tocar cap cadira.