Publicat 14/10/2019 13:29:39CET

Santi Vila veu "desproporcionades" les penes i demana treballar per la reconciliació

Santi Vila (arxiu)
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 14 oct. (EUROPA PRESS) -

L'exconseller Santi Vila ha considerat "desproporcionades" les penes que ha imposat el Tribunal Suprem als líders independentistes, per la qual cosa considera que haurien de revisar-se, i ha demanat treballar per la reconciliació tan aviat com sigui possible.

"Les penes de presó són terribles i molt dures. Desproporcionades amb els fets que es van produir. Espero que la política, tant a Madrid com a Barcelona, tingui el sentit d'estat necessari per treure'ns d'aquest forat i acabar amb aquest dolor col·lectiu", ha dit Vila en declaracions a Rac1 que ha recollit Europa Press.

Ha afirmat que ni el Codi Penal ni els tribunals eren els instruments per trobar solucions al conflicte: "No ens ho mereixem. Som una societat massa moderna i avançada per viure aquesta situació tan impròpia del segle XXI".

Ha lamentat que la proximitat a les eleccions generals no és l'escenari més adequat perquè "en campanya tothom sobreactuarà una mica", però ha considerat que una vegada se celebrin els comicis és molt important treballar per la reconciliació.

"És molt important que hi hagi sentit d'estat, responsabilitat i que ens conjurem per posar fi a aquest dolor col·lectiu que molta gent viu traumàticament, en carn pròpia", ha sostingut.

L'exconseller també ha lamentat que les sentències s'hagin fet públiques abans que les coneguessin els interessats, cosa que ha considerat un "despropòsit".