Actualitzat 21/02/2020 13:27

Santi Vila presenta l'escriptura de la casa que té a Figueres per afrontar la fiança de Sixena

L'exconseller de Territori i Sostenibilitat, Cultura i Empresa i Coneixement de la Generalitat Santi Vila a la sortida del Tribunal Suprem en el tercer dia del judici del procés
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Demana canviar la llei perquè la Generalitat pugui assumir la defensa del Govern en casos de desobediència

BARCELONA, 21 febr. (EUROPA PRESS) -

L'exconseller de Cultura de la Generalitat Santi Vila ha presentat aquest divendres l'escriptura de la casa que té a Figueres (Girona) als jutjats d'Osca com un aval per afrontar la fiança de 216.000 euros que reclama el Jutjat d'Instrucció 3 d'Osca pel suposat delicte de desobediència en el cas de les obres d'art de Sixena.

"Avui hem entregat les escriptures del meu habitatge a Figueres. Ara tindrem uns dies en què s'ha de fer la taxació i veure si l'habitatge cobreix l'import de la fiança", ha explicat en una entrevista a Rac1 recollida que ha recollit Europa Press.

Tot i que Vila podrà continuar vivint al pis, ha afegit que durant el judici "no s'hi pot fer res sobre aquesta qüestió, ni vendre la teva pròpia casa", i ara està pendent de la sentència.

Segons Vila, si no hagués actuat com ho va fer amb les obres de Sixena ara hauria d'afrontar "moltes querelles per prevaricació administrativa d'entitats culturals que haurien considerat que no protegia el patrimoni català" i vulnerava així la llei de patrimoni.

Malgrat confiar en l'absolució, espera que si el condemnen li imposin una multa en la línia del que demana la Fiscalia, d'uns 5.000 euros, i no la "desorbitada" que demana l'acusació particular.

"ACARNISSAMENT"

També ha admès que li costa entendre la decisió del jutge de denegar la pròrroga per pagar la fiança: "Podria haver demanat una fiança més proporcionada. És molt dura i hi ha un punt d'acarnissament".

Per Vila, la Generalitat està jugant un paper "penós" en aquesta qüestió pel missatge que envia als polítics i als alts funcionaris quan han de prendre decisions arriscades pel bé de Catalunya.

Segons ell, cal canviar la llei perquè la Generalitat pugui assumir la defensa de membres del Govern en casos de desobediència: "S'hauria de modificar la llei perquè, en altres ajuntaments i comunitats, es preveu que la persona estigui assistida i acompanyada per la institució que li va fer prendre aquestes decisions".

A més a més, ha instat tots els qui eren actors polítics a Lleida en el seu moment a explicar "què en pensaven llavors i què en pensen ara", i ha assegurat que l'exalcalde de la ciutat Àngel Ros (PSC) viu amb tristor aquesta situació.

"Al marge de la Generalitat, aquí l'asseguradora també passa de banda", ha lamentat, i ha afegit que els expresidents de la Generalitat Artur Mas i Carles Puigdemont, i els expresidents del Parlament Ernest Benach i Núria de Gispert han demanat que l'ajudin.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés