Actualitzat 03/02/2021 13:48 CET

El Santander perd 8.771 milions el 2020 després d'un ajust comptable i una reestructuració

Seu del banc de Santander.
SANTANDER - Archivo

El banc té la intenció de pagar dividends quan el BCE ho permeti

MADRID, 3 febr. (EUROPA PRESS) -

El banc Santander va registrar unes pèrdues atribuïdes de 8.771 milions d'euros el 2020 després de l'actualització del fons de comerç per inversions històriques i dels actius fiscals diferits (DTAs) per valor de 12.600 milions d'euros, sense efecte en caixa, i nous càrrecs en el quart trimestre, 1.146 milions d'euros, vinculats principalment amb els costos de reestructuració a Espanya.

Entre setembre i desembre, l'entitat presidida per Ana Botín va obtenir un benefici atribuït de 277 milions d'euros, segons ha informat aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Santander va obtenir un benefici ordinari de 5.081 milions d'euros el 2020, un 38% menys en euros corrents, a causa de l'augment de provisions vinculades a la pandèmia.

El benefici ordinari del quart trimestre va ser de 1.423 milions d'euros, un 16% menys enfront del tercer trimestre (-18% interanual), atès que la millora en el marge d'interessos (+4%) es va veure contrarestada per la contribució al fons de garantia de dipòsits a Espanya i l'impost bancari al Regne Unit, a més de per les majors provisions.

Així mateix, després d'haver abonat 0,10 euros per acció mitjançant accions noves el novembre passat, el consell té la intenció de pagar 2,75 cèntims d'euro més en efectiu per acció corresponent a 2020.

El consell té la intenció de recuperar un 'payout' de dividend en efectiu del 40-50% del benefici ordinari a mig termini.

Sobre la remuneració amb càrrec als resultats de 2021, la intenció és tornar a pagar dividends quan les recomanacions del Banc Central Europea (BCE) ho permetin, en línia amb l'anunciat a l'abril de 2020.

"Els resultats de 2020 reflecteixen la resiliència i fortalesa del model de negoci i de l'estratègia de Santander. El benefici abans de provisions està en línia amb el de 2019 en euros constants i hem obtingut un resultat ordinari de més de 5.000 milions d'euros en un entorn molt difícil. Agraïm a tots els equips la seva excepcional dedicació i suport als seus companys i als nostres clients", ha ressaltat Botín.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés