Publicat 23/05/2019 13:13CET

El Santander obre el procés formal de l'ERO amb el compromís de recollocar tots els afectats

Santander acomete este fin de semana la integración de 350 oficinas de Popular en Valencia y otras seis comunidades
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 23 maig (EUROPA PRESS) -

El Banc Santander i els sindicats s'han reunit aquest dijous per encetar el període formal de negociació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que l'entitat té previst abordar, una cita en la qual la direcció s'ha comproms a recollocar el 100% dels afectats que vulguin continuar treballant.

Segons fonts properes a la negociació consultades per Europa Press, Banc Santander ha contractat la mateixa agncia de recollocació que en diversos ERO anteriors, la companyia Lee Hecht Harrison (Grup Adecco).

En el del 2016, l'agncia va recollocar, amb un temps mitj de sis mesos, el 100% dels treballadors afectats que es van acollir al pla. En referncia al de l'any 2018, l'xit en la recollocació fins avui ha estat del 73%, i es preveu arribar al 100% durant el segon semestre d'aquest any.

Aquesta vegada, el banc ha contractat un programa de durada illimitada fins que la recollocació i consolidació del nou lloc de treball de tothom que s'hi adhereixi acabi, encara que la normativa estableix una extensió de sis mesos i sense compromís de recollocació.

Lee Hecht Harrison s'ha comproms a posar a disposició dels afectats més de 300 oficines d'Adecco en les quals impartir sessions individuals de consultoria, tallers específics per desenvolupar competncies i habilitats que el mercat requereix, assessorament d'experts, un servei de prospecció i intermediació laboral per identificar i gestionar ofertes de treball adaptades al perfil professional, assessorament financer i patrimonial i atenció especial als treballadors de més edat, segons fonts consultades per Europa Press.

Banc Santander va presentar durant el període informal de consultes una proposta inicial que contemplava la supressió de 3.713 llocs de treball i de 1.150 sucursals, la qual cosa suposaria reduir un 11% la seva plantilla i un 26% les seves oficines a Espanya.

Segons recull l'Estatut dels Treballadors, el Santander i els sindicats compten amb un període de 30 dies per arribar a un acord.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés