Publicat 27/10/2021 08:20CET

El Santander guanya 5.849 milions fins al setembre i preveu superar els objectius de rendibilitat de 2021

Archivo - Arxivo - La presidenta de Banc Santander, Ana Botí
BANCO SANTANDER - Archivo

MADRID, 27 oct. (EUROPA PRESS) -

El Banc Santander va obtenir un benefici atribuït de 5.849 milions en els nou primers mesos de 2021, enfront d'unes pèrdues de 9.048 milions en el mateix període de l'any anterior, quan el banc va dur a terme una actualització del fons de comerç i dels actius fiscals diferits (DTAs) sense efecte en caixa.

Exclòs el càrrec net per valor de 530 milions d'euros per costos de reestructuració realitzat en el primer trimestre de 2021, el benefici ordinari dels primers nou mesos va ser de 6.379 milions, un 87% més que en el mateix període de l'any anterior.

Aquest és el major benefici ordinari de Santander en els primers nou mesos de l'any des de 2009, segons ha destacat el banc.

En el tercer trimestre estanc, el banc va obtenir un benefici atribuït de 2.174 milions, un 25% més que en el mateix període de l'any anterior.

La presidenta de Banc Santander, Ana Botín, ha afirmat que "una vegada més" totes les regions i tots els negocis mostren bon creixement dels ingressos. Així, segons ha assenyalat, els Estats Units i el Regne Unit sobresurten aquest trimestre, la qual cosa demostra l'èxit de l'estratègia de l'entitat en aquests mercats.

"Anem per bon camí per superar significativament els nostres objectius de rendibilitat per 2021, al mateix temps que mantenim una ràtio de capital CET1 'fully loaded' en la part alta del nostre rang objectiu de el 11-12%. Tot això ens permet oferir una remuneració atractiva als nostres accionistes i seguir invertint en el creixement futur", ha destacat.

"Confiem a aconseguir el nostre objectiu de rendibilitat a mitjà termini del 13-15% gràcies als avanços aconseguits, una millora de les previsions macroeconòmiques i la gran capacitat d'execució dels nostres equips en totes les regions i tots els negocis", ha afegit.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés