Publicat 28/04/2021 08:28CET

Santander dispara el seu benefici trimestral fins als 1.608 milions

Archivo - Arxivo - La presidenta de Banc Santander, Ana Botí, durant la junta general d'accionistes de 2021.
BANCO SANTANDER - Archivo

El banc reportarà el 40% del benefici ordinari durant l'any per a dividends quan els supervisors ho permetin

MADRID, 28 abr. (EUROPA PRESS) -

Banc Santander va obtenir un benefici atribuït de 1.608 milions d'euros durant el primer trimestre d'aquest any, un 386% superior al resultat de 331 milions el mateix període de l'any anterior, en el qual va registrar una provisió de 1.600 milions d'euros a causa de la pandèmia, segons ha informat l'entitat.

El banc va registrar en el primer trimestre d'aquest any un càrrec net per valor de 530 milions d'euros corresponent als costos de reestructuració previstos per al conjunt de l'any, principalment al Regne Unit i Portugal.

Sense aquest càrrec, el benefici ordinari en el primer trimestre de l'any va ser de 2.138 milions d'euros, un 50% més que en l'últim trimestre de 2020, enfront dels 377 milions d'euros del mateix període de l'any anterior. És el major benefici ordinari del Santander des del segon trimestre de 2010.

La ràtio de capital CET1 va pujar 72 punts bàsics respecte de l'any anterior, fins al 12,30%, per sobre del rang objectiu del 11-12%. L'entitat va reservar 15 punts bàsics de capital per a remuneració a l'accionista, equivalent a un 40% del benefici ordinari del trimestre.

El banc reportarà el 40% del benefici ordinari durant l'any per a aquesta remuneració una vegada els supervisors ho permetin.

ANA BOTÍN

"Els resultats del primer trimestre mostren la nostra gran orientació al client i els avantatges de la nostra diversificació. Són bons resultats en totes les regions, i destaca el fort creixement als Estats Units, el Regne Unit i en banca corporativa i d'inversió", ha ressaltat la presidenta de Banc Santander, Ana Botín.

"Continuem recolzant els nostres clients com a part de la solució a la resposta a la pandèmia, alhora que mantenim la fortalesa del nostre balanç. La qualitat crediticia és sòlida i el capital es manté per sobre del nostre objectiu, la qual cosa ens permet reportar el 40% del benefici ordinari durant l'any per remunerar els accionistes una vegada els supervisors ho permetin", ha afegit.

Botí ha ressaltat que l'èxit de la vacunació és clau per a la recuperació econòmica. "Confiem a aconseguir els nostres objectius per 2021, amb la millora en la ràtio d'eficiència, la reducció del cost del crèdit i l'augment de la rendibilitat", ha assenyalat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés