Publicat 11/7/2019 11:21:02CET

Santander, BBVA i CaixaBank, guardonats per 'Euromoney'

Oficina de CaixaBank (arxiu)
CAIXABANK - Archivo

LONDRES, 11 Jul. (EUROPA PRESS) -

Santander, BBVA i CaixaBank han estat guardonats en diverses categories per la publicació britànica 'Euromoney' en els seus premis anuals, que compleixen la 24a edició, la qual cosa posa de manifest la puixança de la banca espanyola.

En concret, el Santander ha estat nomenat millor banc per a pimes a l'Europa Occidental, així com millor banc del Brasil, Xile i Portugal, i millor banc d'inversió d'Espanya i Polònia.

A més del premi a millor banc del país, Santander Brasil ha estat reconegut com el millor banc de Llatinoamèrica per primera vegada.

La revista ha elogiat els resultats "històrics" de Santander Brasil, que van donar al banc "l'embranzida per arribar al cim de la banca al Brasil" amb una rendibilitat (ROE) del 21%.

'Euromoney' ha reconegut per tercera vegada el suport que Santander dona a les pimes per superar obstacles en el seu creixement.

El conseller delegat de Banc Santander, José Antonio Álvarez, ha manifestat després de conèixer els guardons que els equips del banc s'esforcen cada dia per col·laborar en el progrés de les persones i de les empreses.

"Agraïm a 'Euromoney' el seu reconeixement a l'esforç i que destaqui la fortalesa del nostre model i de la nostra estratègia, així com la qualitat del servei que oferim als clients", ha assenyalat.

Per la seva banda, BBVA ha estat premiat com el millor banc en inclusió financera del món, a més de quatre categories més.

"A BBVA entenem que una inclusió financera superior impacta favorablement en el benestar i el creixement econòmic sostingut i sostenible dels països", ha explicat el director global de negoci responsable de l'entitat, Antoni Ballabriga, en recollir el guardó en una cerimònia que s'ha celebrat a Londres.

L'entitat afirma que ha desenvolupat un model de negoci que permet "atendre adequadament" la població amb menys ingressos gràcies a l'ús de les noves tecnologies digitals, a l'increment de productes i serveis que ofereix a través de plataformes sense sucursal i a solucions financeres innovadores de baix cost dissenyades específicament per a aquest segment.

BBVA ha fet referència a diverses iniciatives que té en marxa en alguns dels països als quals opera, com els microcrèdits a curt termini coneguts com 'Adelanto de sueldo' a Mèxic, o la 'Cuenta en línea' disponible a Colòmbia, que permet tràmits de contractació més simplificats, a més de l'impuls de productes dissenyats per a les comunitats amb baixos ingressos als Estats Units.

Així mateix, 'Euromoney' ha premiat el banc presidit per Carlos Torres Vila com el 'Millor banc digital d'Europa Occidental' pel seu ampli catàleg de productes digitals; 'Millor banc en finances sostenibles d'Amèrica Llatina' per la seva promoció de les iniciatives ESG (Enviromental, Social & Governance), 'Millor banc transaccional d'Amèrica Llatina' per les seves solucions de comerç internacional; i també com el 'Millor banc d'inversió de Mèxic' pel lideratge de la seva franquícia en aquesta regió.

CAIXABANK, MILLOR BANC A ESPANYA

Per la seva banda, CaixaBank ha estat elegit 'Millor Banc a Espanya 2019', 'Millor Banca Responsable a Europa Occidental 2019' i 'Millor Transformació Bancària a Europa Occidental 2019' per la revista britànica.

Els tres premis suposen un reconeixement a la transformació del banc durant els darrers anys "fins convertir-se en l'entitat líder en banca minorista i en banca digital a Espanya i Portugal, i en un referent a Europa en banca socialment responsable", ha destacat l'entitat en un comunicat.

Jordi Gual, president de CaixaBank, considera aquests premis com un reconeixement a l'esforç de l'entitat per complir la seva missió de contribuir al benestar financer dels seus clients i al progrés de la societat.

"La nostra visió a llarg termini i el nostre model de banca socialment responsable que incorpora les demandes socials, mediambientals i de govern corporatiu en les decisions diàries de negoci, ens han convertit en un banc de referència al continent. A CaixaBank n'estem convençuts, pels nostres orígens i la nostra missió, que fer banca de manera responsable és l'únic camí per generar valor de manera sostenible", ha assenyalat.

Per la seva banda, Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha agraït uns guardons que premien un model de negoci basat en l'especialització i la qualitat de servei, i centrat a oferir la millor experiència de client, que ha permès al banc continuar creixent de manera sostenible fins i tot en un entorn de tipus adversos.

"La qualitat del nostre equip ens està permetent adaptar-nos amb èxit a un entorn molt canviant en el qual continuem guanyant quota de mercat i nous clients dia a dia. Avui som el banc principal per al 26,3% del mercat minorista espanyol. En línia amb el nostre nou Pla Estratègic, continuarem treballant per afermar-nos com una entitat líder, pionera en innovació, amb sòlids resultats financers i el millor servei al client", ha subratllat.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.