Santamaría remarca l'"escàs èxit" dels viatges internacionals de Puigdemont per vendre el procés

Actualitzat 13/5/2016 15:03:33 CET
Soraya Sáenz de Santamaría tras el Consejo de Ministros
EUROPA PRESS

MADRID, 13 maig (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta del Govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, considera que els viatges internacionals que el president català, Carles Puigdemont, i altres membres de la Generalitat han emprès per donar a conèixer el procés sobiranista han tingut fins avui "escàs èxit".

Així s'ha pronunciat en la roda de premsa del Consell de Ministres, en què ha confirmat que representants del Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació s'han desplaçat a ambaixades i consolats per explicar a autoritats i societat civil la posició de l'Estat espanyol respecte al procés sobiranista.

Sáenz de Santamaría ha assenyalat que com aquest i l'anterior equip de Govern de la Generalitat "eren molt donats a viatges i a explicar coses que no eren" i que "sorprenen" a l'estranger, "no és res extraordinari" que el personal d'Exteriors faci viatges per explicar com funciona el sistema constitucional espanyol.

Tot i això, ha matisat que aquestes sessions informatives en ambaixades i consolats van a càrrec del personal d'Exteriors, no de Moncloa.