Publicat 28/5/2020 16:09:30 +02:00CET

Sandro Rosell: "Lamela va cometre una enorme i majúscula injustícia"

Sandro Rosell Barcelona
FCB - Archivo

   L'expresident barcelonista demana ajuda per descobrir la veritat sobre els seus dos anys de presó preventiva

   BARCELONA, 28 maig (EUROPA PRESS) -

   L'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell ha assegurat aquest dimecres que la jutgessa, en aquells dies de l'Audiència Nacional i ara del Tribunal Suprem, Carmen Lamela, va cometre una "enorme i majúscula injustícia" en el seu cas i en el del seu soci Joan Besolí, en tenir-los dos anys en presó preventiva malgrat ser finalment absolts de la denúncia de blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

   "Va ser una enorme injustícia. Amb el Joan i amb mi. Ara, les persones entendran millor què és estar dos anys tancat, sense poder fer el que vols. La injustícia és majúscula, i vull que els mitjans ajudin a descobrir per què", ha apuntat Rosell en la presentació del seu llibre 'Un fuerte abrazo', que reflecteix els 645 dies que va passar a la presó.

   D'aquí que Rosell presentés mesos enrere una querella contra la jutgessa Lamela. "Us demano als mitjans que ens ajudeu al fet que sigui visible la querella contra Lamela, veurem si algú vol investigar el que està passant en el 'sottogoverno' que hi ha. Demano que ens ajudeu a investigar el que ha passat aquí perquè pot ajudar a fer que no torni a succeir, i entre tots intentem millorar aquest Estat", ha apel·lat.

   "La querella es va presentar fa 4 o 5 mesos, estem esperant al fet que l'admetin a tràmit. Entenc que el dia 4, que es reprèn l'activitat judicial, tindrem resposta de si l'admeten a tràmit. Suposo que sí. Si no, us ho direm. Des del punt de vista tècnic, aquesta querella ha de ser admesa a tràmit sí o sí", ha argumentat en aquest sentit.

   Rosell, a més, ha carregat contra el sistema judicial espanyol. "Un jutge és de llei, no hauria de ser d'esquerres o dretes, però sé que no és així. Alguna cosa vol dir. El llibre pot ser interessant per als joves que estudiïn per ser advocats, jutges o fiscals, perquè siguin conscients de les coses que passen en la justícia, en els errors i defectes que hem trobat. Perquè quan estiguin, ho facin de forma justa i legal", va apuntar.

   En un llibre (de Plaza&Janés) que havia de ser publicat fa dos mesos en una presentació a la presó Model de Barcelona, Rosell detalla els 645 dies que va passar en presó preventiva. "Reflecteix el que pensàvem i el que vivíem a dins, tot el que ens passava pel cap", ha apuntat l'expresident blaugrana.

   "No arrencaria cap pàgina d'aquest llibre, dic el que volia dir i no em penedeixo de res. I si hi ha alguna cosa que vull que surti, és l'última pàgina, l'últim paràgraf del llibre. Que és una mica per dir que quan portes tants anys lluitant i amb tantes discrepàncies i discussions, comences a estar cansat i dius 'a veure quan acaba això i ens comencem a estimar i respectar entre tots'", s'ha sincerat.

   Pel que fa al títol 'Un fuerte abrazo', ha explicat que es deu al fet que era meravellós quan tenia una "abraçada sincera" en els 'vis a vis' amb els familiars o amb la seva dona. "Recomano a tothom que s'abraci més i més fort amb les persones que estima. Perquè si no, recordes haver-ho pogut fer i no haver-ho fet. Cal aprofitar i abraçar, quan ens ho permetin", ha assenyalat, en referència al coronavirus.

   Una pandèmia que ha comportat un confinament que, per a ell, ha estat bé. "Per a mi el confinament ha estat bé. És una cabronada per a tots, per a l'economia i per a les vides humanes, però estem comparant el ciment, dotze metres quadrats amb un bany obert, i aquest menjar que et donaven i sense comunicació ni Netflix... La diferència és brutal. He estat amb la meva dona i les meves filles, més de setanta dies junts. El meu confinament, comparat amb la presó, és brutal", s'ha sincerat.

   Un llibre, publicat en castellà i en català ('Una forta abraçada', publicat per Rosa dels Vents), que els seus 'royalties' aniran a parar a la fundació del Pare Paulino, el capellà 'culé' de la presó de Soto del Real. "M'agradaria moltíssim que la gent ho llegís, per aquesta part d'ajuda al meu ego com a escriptor, però sobretot perquè els drets aniran a la Fundació del Pare Paulino", ha explicat Rosell.

   "Aquest llibre demostra la gran feblesa de Sandro per ajudar els altres. Rosell és una persona íntegra, que no ha canviat gens dins de la presó. Cal destacar l'afecte que li tenien dins, des dels interns fins al personal. Des de la injustícia, una persona pot ser ella mateixa", ha opinat el Pare Paulino, present virtualment en la presentació.