Publicat 23/11/2019 12:13:03 +01:00CET

Sánchez vota en la consulta del PSOE per avalar un govern de coalició amb Unides Podem

El president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez.
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 23 nov. (EUROPA PRESS) -

El secretari general del PSOE i president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, ha votat aquest dissabte a l'agrupació de la formació a Pozuelo de Alarcón per avalar l'acord de govern en coalició a què han arribat amb Unides Podem.

Després de dipositar el seu vot, Sánchez, que no ha fet declaracions als periodistes, ha saludat els militants que es trobaven a l'agrupació del PSOE de Pozuelo de Alarcón, s'ha fotografiat amb algun d'ells i els ha animat a confirmar l'acord.

En total, 178.600 militants del PSOE, el PSC i les Joventuts de totes dues formacions estan cridats a avalar el preacord per governar en coalició amb Unides Podem en una consulta que es desenvolupa des d'aquest divendres i fins a les 20.00 hores d'aquest dissabte i el resultat de la qual és vinculant.

Els militants socialistes poden votar presencialment en les seves respectives agrupacions aquest dissabte entre les 10.00 i les 20.00 hores, excepte les més petites, que podran tenir un horari reduït de, com a mínim, quatre hores.

Aquesta setmana els dirigents de la cúpula del partit xifraven el cens en més de 191.000 persones. No obstant això, la dada definitiva és inferior i s'explica perquè, per poder participar en la consulta, cal estar al corrent del pagament de la quota d'afiliat.

Prop d'un 5% dels militants no té domiciliada la quota, de manera que, depèn de quan facin l'ingrés, corren el risc de perdre el dret de vot si fa més de tres mesos que no abonen el pagament, expliquen fonts socialistes.

De la dada global del cens, 17.315 afiliats pertanyen al PSC, prop de 9.000 a les Joventuts Socialistes d'Espanya i un miler a les Joventuts Socialistes de Catalunya.