Sánchez vol que la direcció de TV3 l'elegeixin dos terços del Parlament

Publicat 6/11/2019 11:54:57CET
El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, intervé en un míting del PSOE en el Pavelló Central del Recinte Firal Luis Adaro de Gijón (Espanya) el 5 de novembre de 2019.
Damián Arienza - Europa Press

MADRID, 6 nov. (EUROPA PRESS) -

El cap de l'Executiu espanyol i candidat a la reelecció, Pedro Sánchez, ha precisat aquest dimecres que la fórmula que planteja per posar fi al sectarisme a TV3, un anunci que va fer en el debat electoral, és obligar que els seus òrgans de direcció siguin elegits per "dos terços" del Parlament.

En una entrevista a RNE que ha recollit Europa Press, ha concretat que aquest canvi hauria d'introduir-se en una reforma de la llei general audiovisual que afectaria la tria dels òrgans direcció tant de RTVE com de tots els ens públics autonòmics. "És l'única manera que aquests òrgans de direcció, i també la informació que se subministra, siguin tan plurals com sigui possible".

El president ha reconegut que el canvi obeeix a la necessitat de posar fi a l'"ús sectari dels mitjans de comunicació públics de Catalunya per part de l'independentisme".

La modificació que vol Sánchez imposaria el requisit de la majoria dels dos terços tant en la primera votació com en la segona, perquè en l'actualitat la llei exigeix dos terços en primera votació però majoria absoluta en la segona.

No obstant això, la normativa autonòmica va ser actualitzada recentment en aquest mateix sentit. El passat 23 d'octubre, el ple del Parlament va aprovar per unanimitat modificar parcialment la normativa del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que estableix que els seus dirigents siguin elegits per una majoria de dos terços a la Cambra, sense opció a una segona votació.