Publicat 20/1/2019 14:47:09 +01:00CET

Sánchez: "Visca Espanya, clar, però que no visqui enfrontada com volen les tres dretes, sinó unida"

Presentació de José Antonio Serrano com a candidat socialista a l'alcaldia de
Javi Carrión - Europa Press

MÚRCIA, 20 gen. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha criticat les tres dretes", PP, Cs i Vox, per dir "Visca Espanya" quan volen que estigui "enfrontada" i no "unida a la igualtat dels espanyols i a la diversitat territorial".

"Visca Espanya, clar, per no que visqui enfrontada com volen les tres dretes, sinó que visqui unida a la igualtat dels espanyols i a la diversitat territorial del nostre país", ha assenyalat aquest diumenge Sánchez durant la seva intervenció en l'acte de presentació de la candidatura de José Antonio Serrano a l'alcaldia de Múrcia.

En la mateixa línia, ha destacat que "el sentit comú ho representa el PSOE", enfront d'una dreta "decadent" i "sumida en el desconcert de la seva corrupció i de la seva radicalització". "Escoltem a molts parlar de patriotisme i dir visca Espanya, per ser patriota és treballar tots els dies perqu a Espanya es visqui millor", ha dit.

"Quan escoltes als líders polítics que tracten d'expulsar de la política a la dona, estan confosos, qui expulsi al segle XXI a la dona de la política ser expulsat per la dona de la política", ha sentenciat Sánchez.

El president del Govern ha assenyalat que la dreta a Espanya "sempre va arribar tard", fent referncia a l'avortament, al divorci o al matrimoni de persones del mateix sexe. "Arribaven sempre tard, abans almenys arribaven i ara no volen ni arribar, volen tornar al seu passat, al seu pitjor passat", ha concretat.

Així mateix, ha criticat que algunes forces polítiques que "es proclamen europeistes" després pacten amb aquells que "vol destruir Europa, com és la ultra dreta" a Espanya.

En referncia a les eleccions a Andalusia, Sánchez ha apuntat que la "banalització" de la violncia sobre les dones demostra "el frgil que són les conquestes socials". "Triguem molts anys a materialitzar les conquestes socials, per la lluita per defensar-les no acaba mai", ha comentat.

El president de l'Executiu també ha incidit que en set mesos al Govern han "fet més per la justícia social que en set anys la dreta espanyola". "Hem passat de tenir un Govern en posició horitzontal a tenir un Govern que ha donat un horitzó de dignitat, exemplaritat, cohesió, oportunitats i de convivncia al conjunt de la societat espanyola", ha assegurat.

EDUCACIÓ, OCUPACIÓ, BENESTAR, PENSIONS I MEDI AMBIENT

En la seva opinió, el país "necessita" transformacions en educació, mercat de treball, sistema de benestar, pensions i medi ambient. En concret, ha ressaltat que han augmentat el seu compromís per universalizar l'educació de 0 a 3 anys; apostat per un creixement econmic intelligent; impulsat la cincia, la investigació i la innovació; o impulsat el dileg social.

Als Pressupostos Generals de l'Estat, segons ha explicat Sánchez, l'Executiu va a "fer pagar més imposats" a les grans corporacions i ha "reforat" la protecció social dels autnoms. "Hem de seguir lluitant contra l'atur, baixant la taxa d'atur juvenil i femení", ha dit.

En aquest sentit, ha afirmat que el Govern vol rebaixar la taxeu d'atur juvenil deu punts en tres anys. A més, ha destacat que en set mesos al capdavant de l'Executiu "50.000 contractes han estat transformats en indefinits a tota Espanya".

"Aquells que votin no als Pressupostos estaran votant no a la millora en el benestar social dels espanyols. Estaran votant no a l'impuls de la dependncia; a l'augment de beques; als permisos de paternitat i maternitat; a la revaloració de les pensions per sobre de l'IPC; o a la supressió de copagament farmacutics que estan tenallant als nostres majors", ha assenyalat Sánchez.

Finalment, el president del Govern ha demanat als majors que es mobilitzin "enfront de les dretes retrgrades". "Que els majors es mobilitzin per defensar l'Espanya que som enfront de l'Espanya que ens van obligar a ser durant 40 anys i que els joves es mobilitzin per defensar l'Espanya que som i aconseguir l'Espanya que volem ser", ha concls.