Sánchez torna a la Declaració de Barcelona que planteja una reforma constitucional i la plurinacionalitat d'Espanya

Publicat 30/10/2019 11:45:11CET
El presidente del Gobierno en funciones y secretario general del PSOE, Pedro Sánchez, durante el acto de presentación de la campaña del PSOE para las elecciones del 10 de noviembre, con el lema 'Ahora Sí', en Madrid (España), a 28 de octubre de 2019.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 30 Oct. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimecres que el programa del PSOE amb el qual concorrerà en les properes eleccions generals inclourà la defensa de les declaracions de Barcelona i de Granada, en les quals els socialistes defensaven una reforma constitucional per establir un estat federal i reconèixer el caràcter plurinacional d'Espanya.

Sánchez ho ha anunciat aquest dimecres després que les mesures no figuressin en l'esborrany del programa socialista que es va conèixer dimarts. Segons el parer del líder socialista, el malentès ha sorgit perquè el seu partit és "massa transparent" i l'esborrany del programa que es va filtrar "no estava acabat".

"És clar que incorporarem les declaracions de Granada i de Barcelona en el text programàtic", ha insistit en una entrevista a Antena3, que ha recollit Europa Press.

La Declaració de Barcelona es va aprovar el juliol del 2017, tot just després que Sánchez recuperés la Secretaria General amb el suport del PSC. En aquest text van apostar per una reforma constitucional que faci d'Espanya un estat federal per solucionar la crisi a Catalunya. "En aquest camí, cal avançar fins reconèixer-ne plenament el caràcter plurinacional", afegia la declaració.