Publicat 23/1/2020 18:23:51 +01:00CET

Sánchez suggereix que mantindrà la reunió amb Torra malgrat la decisió del Suprem

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 23 gen. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha suggerit que mantindrà la reunió a Barcelona amb el president de la Generalitat, Quim Torra, malgrat que el Tribunal Suprem hagi donat suport aquest dijous a la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) que li va retirar la credencial de diputat.

En declaracions als mitjans de comunicació al Port de Cala Rajada (Mallorca), Sánchez ha evitat confirmar la reunió i ha assenyalat que, tot i que entén que es tracta d'un "tema important", ja "hi haurà temps de parlar-ne" perquè "avui hem de parlar del temporal" i "resoldre el que és urgent", en referència als afectats.

Quan la premsa li ha preguntat si manté o no la reunió que havia previst amb Torra la primera setmana de febrer, ha expressat un cert cansament d'haver de parlar cada dia del mateix i ha considerat "evident" que el Govern central ja ha donat una resposta.

El passat 14 de gener, després de la primera reunió del Consell de Ministres del govern de coalició, va ser el mateix Sánchez el que va comparèixer davant els mitjans de comunicació per explicar les decisions que havien pres.

ENCARA ÉS EL PRESIDENT

En aquesta roda de premsa, ja es va manifestar "encantat" d'entrevistar-se amb Torra perquè "encara és el president de la Generalitat" malgrat haver estat condemnat a inhabilitació --no en sentència ferma-- pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Aquest dilluns passat, en una entrevista a TVE, Sánchez feia un pas més i proposava data per reunir-se amb Torra a Barcelona la primera setmana de febrer. El dia exacte encara s'ha de confirmar, tot i que Sánchez, amb una resposta evasiva, suggereix que la trobada es durà a terme.

I és que com ha explicat la ministra de Defensa, Margarita Robles, la decisió del Suprem d'aquest dijous manté la inhabilitació de Quim Torra com a diputat del Parlament de Catalunya però no com a president de la Generalitat.

La ministra ha apuntat que la mateixa JEC, en la resolució en què va retirar la credencial de diputat a Torra, va dir que hauria de ser el Parlament que decidís si el president pot continuar com a president de Catalunya després de la seva inhabilitació.