Publicat 5/11/2019 18:57:14 +01:00CET

Sánchez s'erigeix com l'únic fre a l'Espanya en blanc i negre que representa Vox

Míting del líder del PSOE, Pedro Sánchez, en el Palau de Congressos de Badajoz
PSOE

El PSOE aspira a aconseguir un escó més per Càceres o Badajoz

BADAJOZ, 5 nov. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern i candidat a la reelecció, Pedro Sánchez, ha erigit aquest dimarts el PSOE com l'únic parapet de l'"Espanya en blanc i negre" que representa "la ultradreta" de Vox, davant la qual "callen, transigeixen" PP i Cs.

En un míting en el Palau de Congressos de Badajoz davant més de 800 militants i simpatitzants, Sánchez ha alertat els partits dirigits per Pablo Casado i Albert Rivera de l'"OPA" que Vox ha llançat sobre ells, en el sentit que els pactes que han subscrit per governar a Andalusia, Múrcia i la Comunitat de Madrid "només beneficien a la ultradreta".

Sánchez ha criticat Casado i a Rivera per no rebatre a Abascal quan al debat del dilluns va defensar liquidar l'Estat autonòmic, va demanar derogar la llei de violència de gènere o il·legalitzar els partits nacionalistes. Amb aquest "silenci" es van mostrar com una "dreta apocada davant d'una dreta agressiva".

Per aquest motiu, els ha demanat "que s'apartin" perquè el PSOE sí que "defensarà" una Espanya "diversa, plural, tolerant, democràtica, feminista, europeista".

Sánchez ha demanat una gran mobilització el 10 de novembre a favor del PSOE per disposar d'una majoria suficient amb la qual poder desbloquejar el país, perquè després dels comicis d'abril ha "quedat clar" que "no n'hi ha prou amb guanyar".

El líder socialista ha recordat algunes de les mesures dutes a terme pel seu Govern en amb prou feines 15 mesos per demostrar que tenen "paraula" i "projecte polític", des de l'exhumació de Francisco Franco, a la pujada del Salari Mínim Interprofessional, la recuperació del subsidi per a aturats de llarga durada de més de 52 anys o de la cotització a la Seguretat Social de les cuidadores de persones depenents.

Sánchez ha estat precedit en l'ús de la paraula pel president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández-Vara, que ha afirmat que el PSOE pot aspirar a treure un quart escó per Badajoz o un tercer per la província de Càceres.

Precisament a la ciutat de Badajoz el PSOE va guanyar les eleccions municipals el maig passat per primera vegada en 24 anys, però un pacte entre PP, Cs i Vox va impedir governar que Ricardo Cabezas governés.