Publicat 21/7/2020 9:49:53 +02:00CET

Sánchez, "satisfet al 95%" amb el pla de recuperació de la UE que donarà a Espanya 140.000 milions

El president del Consell Europeu, Charles Michel, parla amb el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sanchez. Brussel·les (Bèlgica), 20 de juliol del 2020.
Dario Pignatelli/European Counci / DPA

BRUSSEL·LES, 21 jul. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha mostrat "satisfet al 95%" amb l'acord que han assolit els líders de la UE després de quatre dies de negociacions a Brussel·les per crear un fons de 750.000 milions d'euros per superar la crisi del coronavirus, dels quals un 140.000 milions serviran per finançar reformes i inversions a Espanya.

"L'esforç ha estat extenuant però el resultat és reeixit, ha pagat la pena. Europa fa un pas de gegant", ha celebrat Sánchez, que també ha subratllat la urgència amb la qual el bloc ha pogut arribar a un acord al juliol, durant una conferència de premsa a la capital europea després de les negociacions amb els Vint-i-set.

Sánchez ha aplaudit l'esforç de la delegació espanyola per aconseguir que Espanya pugui comptar amb "aproximadament 140.000 milions d'euros", dels quals 72.700 milions seran en transferències i la resta en préstecs, la qual cosa suposa gairebé 5.000 milions menys en subsidis a fons perdut.

El president del Govern central ha defensat el paper "constructiu" d'Espanya en una negociació "complexa", però que s'ha afrontat amb "l'única línia vermella de no arribar a un acord" i que permetrà avançar cap a "una economia resilient, competitiva, inclusiva i digital i verda" i afavorir una recuperació "ràpida, forta i sostenible".

D'aquesta manera, ha subratllat que es tracta d'un "gran acord per a Europa i un gran acord per a Espanya", que no tan sols basteix les bases per respondre a la pandèmia sinó que prepara els "canvis per al demà" i ofereix a Espanya un suport equivalent a l'11% del PIB espanyol el 2019.

Contador