Publicat 8/11/2019 9:57:23 +01:00CET

Sánchez reunirà el comitè de coordinació en la jornada de reflexió per vigilar la situació a Catalunya

El president del Govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez.
Edu Botella - Europa Press

MADRID, 8 nov. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha assenyalat que reunirà aquest dissabte durant la jornada de reflexió el comitè de coordinació per a Catalunya per vigilar que el dia discorre amb normalitat.

En una entrevista a la Cadena SER, que ha recollit Europa Press, ha explicat que es reunirà amb aquest comitè per "veure exactament que la jornada de reflexió discorre per les vies democràtiques" i s'ha referit explícitament a la situació de Catalunya.

Sánchez ha garantit "en la mesura de les seves possibilitats", que ha recalcat, "en són moltes", el funcionament normal de la jornada de reflexió i de la jornada electoral. Tot i això, ha centrat el seu discurs a criticar els dirigents independentistes per "banalitzar" i "ser equidistants" amb els brots de violència que s'han viscut a la comunitat.

"Estan tibant molt la corda", ha insistit el president espanyol i, per això, ha cridat a la responsabilitat de les autoritats catalanes. L'Executiu central va activar abans de conèixer-se la sentència del procés un comitè de coordinació format per representants de la Presidència del Govern espanyol, els Ministeris d'Interior, Exteriors, Defensa, Justícia, Economia, Hisenda, Foment i el Centre Nacional d'Intel·ligència per donar informació i assessorament a la Presidència del Govern espanyol en relació amb possibles aldarulls a Catalunya.