Sánchez respon la proposta d'ERC d'una taula de partits, i demana que s'activi la del Parlament català

Publicat 14/11/2019 15:49:10CET
El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, compareix davant dels mitjans després de la seva reunió amb el president electe del Consell Europeu, Charles Michelen, en el Complex de la Moncloa, a Madrid (Espanya), 14 de novembre del 2019.
Óscar Cañas - Europa Press

MADRID, 14 nov. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha plantejat avui que s'activi la taula de partits del Parlament català, després de la petició d'ERC que s'activi la taula de partits que es va acordar en el pacte de Pedralbes, el 20 de desembre passat, quan el cap de l'executiu es va reunir amb el president català, Quim Torra, a Barcelona.

Després de la reunió aquest matí del portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, amb la portaveu del Grup Socialista, Adriana Lastra, els republicans han insistit que estan en el "no" a facilitar la investidura mentre no s'activi una taula de partits.

Pedro Sánchez, que ha comparegut a la Moncloa davant dels mitjans acompanyat del president electe de la Comissió Europea, el belga Charles Michel, ha donat resposta i ha recordat que hi ha una taula ja al Parlament català que "s'ha d'activar" i en la qual han de participar els líders constitucionalistes i els independentistes.

És a dir, ha defensat que primer es produeixi el diàleg entre catalans i ha recordat, a més, que els darrers comicis no els ha guanyat a Catalunya l'independentisme.

En qualsevol cas i a petició d'ERC, ha afirmat que la crisi catalana no es resoldrà en un o dos mesos, sinó a llarg termini i ha preguntat a aquells que estan en contra de la formació d'un Govern amb PSOE i Unides Podem, quina altra alternativa ofereixen.