Actualitzat 13/12/2019 16:21:03 +00:00 CET

Sánchez reprèn el llenguatge de Pedralbes: els conflictes polítics requereixen diàleg

Roda de premsa a Brussel·les del president del Govern central, Pedro Sánchez, després de la reunió del Consell Europeu
MONCLOA

MADRID, 13 des. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, ha respost aquest divendres a les exigències del líder d'ERC, Oriol Junqueras, per donar llum verda a la seva investidura, afirmant que "el diàleg ha de ser el mètode per resoldre els conflictes polítics" i que això ha de fer-se "en el marc de la seguretat jurídica que emana de les lleis democràtiques". Aquest, ha dit Sánchez en roda de premsa a Brussel·les, és el plantejament que està fent el PSOE en les seves converses amb ERC.

Mentrestant en les seves últimes compareixences públiques Sánchez ha afirmat que l'acord amb Esquerra seria públic i estaria en el marc de la Constitució, aquest divendres ha utilitzat l'expressió "seguretat jurídica", la mateixa que va incloure en la declaració de Pedralbes que va acordar amb el president català, Quim Torra, el desembre del 2018. En aquesta ocasió, el Govern central va posar l'accent que la seguretat jurídica implicava respecte a la Constitució.

Aquest divendres, el cap de l'executiu en funcions no s'ha pronunciat sobre la taula de negociació entre governs que reclama ERC per no rebutjar pas la investidura i s'ha limitat a assenyalar que el que ha dit Junqueras en una entrevista -a 'La Razón'- és el mateix que manifesta ERC en les últimes setmanes.