Publicat 17/5/2019 9:04:14 +02:00CET

Sánchez proposa els catalans Meritxell Batet per presidir el Congrés i a Manuel Cruz pel Senat

David Zorrakino/Europa Press

MADRID, 17 maig (EUROPA PRESS) -

El president del Govern i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha triat dos catalans per presidir el Congrés i el Senat. Es tracta de l'actual ministra de Política Territorial en funcions, Meritxell Batet, per a la Cambra baixa i del senador del PSC Manuel Cruz, han anunciat fonts de l'adreça del partit.

Sánchez reuneix aquest migdia, a partir de les 12.30 hores (una vegada acabat el Consell de Ministres), a l'Executiva Federal del PSOE perquè aprovi formalment aquests nomenaments, al costat de la resta dels membres que es presentaran per les Meses del Congrés i del Senat, que es constitueixen el proper 21 de maig.

També es triarà als membres de les adreces dels grups parlamentaris, inclosos els portaveus, que hauran de ser confirmats pel conjunt dels grups parlamentaris en la seva primera reunió.

Sánchez s'ha vist obligat a canviar la seva proposta per presidir el Senat després de que els independentistes bloquegessin l'opció del líder del PSC, Miguel Iceta, que, al no concórrer en les llistes a les generals, per presidir el Senat havia de ser triat senador per designació autonòmica, a proposta del Parlament.

(HI HAURÀ AMPLIACIÓ)