Publicat 31/7/2019 18:51:13 +02:00CET

Sánchez presentarà a Podem un programa que farà amb col·lectius socials per buscar un pacte 'a la portuguesa'

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, durant la seva reunió en el Palau de la Moncloa amb la presidenta electa de la Comissió Europea.
Óscar J.Barroso - Europa Press

MADRID, 31 jul. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, es començarà a reunir "demà mateix" amb col·lectius de la societat civil per elaborar una proposta programàtica i, posteriorment, presentar-la a Unides Podem per mirar d'arribar a un acord de govern 'a la portuguesa', és a dir, en el qual els del partit lila donin suport al seu govern des de fora.

Així ho ha avançat el mateix Sánchez en una carta adreçada a la militància del PSOE, recollida per Europa Press. "Volem construir govern", afirma, i per això es reunirà amb col·lectius com associacions feministes, ecologistes, agents socials i agrupacions del tercer sector "perquè puguin col·laborar en la creació d'un espai comú per assolir un govern progressista".

El seu objectiu és arribar amb Unides Podem a "un acord de
caràcter programàtic vinculat amb la societat civil" que es materialitzi seguint el model de Portugal o de Dinamarca, on "governen partits socialdemòcrates com a forces més votades però compten amb el suport extern de forces progressistes".

Així, diu, "garanteixen no només l'estabilitat política, sinó també el compliment d'un programa de govern consensuat des de l'esquerra". Sánchez es mostra convençut que aquesta "és una fórmula útil per abordar els reptes que té per davant" el país i "la millor alternativa al bloqueig que altres actors, de manera irresponsable, estan decidits a mantenir a Espanya".

el més llegit

 1. 1

  Els treballadors autoconfinados en una residència de Lleida tornen a la seva casa

 2. 2

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) recomana no anar als horts municipals per evitar contagis

 3. 3

  Un centenar de voluntaris de L'Hospitalet (Barcelona) ajuden persones vulnerables

 4. 4

  ERC crea un grup de treball per a la "reconstrucció del país" després de la pandèmia

 5. 5

  Girona preveu una ampliació d'UCI per atendre a pacients crícitcos