Publicat 3/10/2019 11:42:13 +02:00CET

Sánchez no vol més descentralització a Catalunya, sinó mantenir l''statu quo'

Acte de precampanya electoral del Partit Socialista a València
Enrique Palomares - Europa Press

MADRID, 3 oct. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dijous que ell no és partidari de més descentralització a Catalunya, sinó que vol mantenir l'actual 'statu quo' en relació amb l'Estatut.

En una entrevista en el diari digital 'Nius', Sánchez ha reconegut que entre els detractors de la independència, no tothom pensa el mateix. "Hi ha gent a Catalunya que vol una recentralització de l'Estat i les competències, d'altres que volem mantenir l''statu quo', em refereixo a l'Estatut d'Autonomia, i d'altres en canvi que proposen més descentralització", ha assenyalat.

Fins ara, el líder del PSOE defensava un aprofundiment i millora de l'autogovern català a través d'una reforma de l'Estatut i fins i tot el PSOE va pactar amb el PSC l'any 2017 la Declaració de Barcelona en què defensava una reforma de la Llei orgànica del poder judicial per recuperar alguns aspectes que el Tribunal Constitucional va anul·lar de l'Estatut, com la creació d'un Consell de Justícia Català configurant com una instància desconcentrada del mateix Consell General del Poder Judicial.