Sánchez Llibre veu un "menyspreu" començar el 2020 amb una altra pròrroga pressupostària a Catalunya

Publicat 16/12/2019 13:01:51CET
El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, en roda de premsa aquest dilluns.
EUROPA PRESS

Celebra l'inici d'enteniment entre el Govern i els comuns i assegura que ja es posicionaran en el seu moment

BARCELONA, 16 des. (EUROPA PRESS) -

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha advertit aquest dilluns que "començar el 2020 amb una altra pròrroga pressupostària és un menyspreu a la ciutadania i als agents econòmics de Catalunya".

Així s'ha expressat en roda de premsa aquest dilluns per fer balanç del seu primer any de mandat, que va arrencar el 5 de novembre del 2018, i en la qual ha insistit que, perquè hi hagi estabilitat política, són necessaris uns pressupostos a Catalunya i a tot Espanya.

Sánchez Llibre ha valorat positivament l'"inici d'enteniment" entre el Govern i els comuns en matèria d'ingressos per als pressupostos del 2020, però ha advertit que quan coneguin els pressupostos, els ingressos i les despeses, ja es posicionaran.

Sobre un eventual augment dels tipus impositius, ha sostingut que el que defensen des de la patronal és incrementar l'activitat econòmica i un marc de fiscalitat competitiva, que ja van presentar al juliol d'aquest any.

"Enteníem que més pressió fiscal per a les persones físiques que habitualment paguem els nostres impostos i més pressió fiscal per a les empreses, que ja estem per sobre de la mitjana europea, era una mesura que anava en contra de l'increment de l'activitat productiva i anava en contra de la competitivitat de les nostres companyies", ha argumentat.