Publicat 6/7/2020 18:40:37 +02:00CET

Sánchez-Llibre veu imprescindible el "factor empresarial i econòmic" per atenuar la crisi

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez-Llibre
EUROPA PRESS

BARCELONA, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez-Llibre, ha sostingut que el "factor empresarial i econòmic" és imprescindible per anar atenuant una caiguda sense precedents de l'economia, en referència a les conseqüències econòmiques provocades per la pandèmia de coronavirus.

Ho ha dit aquest dilluns durant la seva intervenció en l'assemblea general de la patronal, en la qual ha insistit que els Pressupostos de la reconstrucció "no poden comportar més pressió fiscal" a les empreses i als ciutadans.

"Ens oposarem frontalment a una pujada d'impostos indiscriminada i confiscatoria, presa unilateralment pel Govern sense cap tipus de diàleg amb els empresaris. És temps de remar junts i ara tots en la mateixa adreça", ha assenyalat.

Sánchez-Llibre ha celebrat que la patronal ha "ampliat" la seva capacitat d'influència en tots els àmbits, ha destacat el paper de les comissions assessores i ha defensat que la influència solament és possible si compten amb les persones adequades.

LÍNIES PRIORITÀRIES

Ha explicat que les línies prioritàries de la patronal són la col·laboració públic-privada, adaptar a l'evolució de l'economia les mesures que aporten liquiditat per conservar el teixit productiu, una política fiscal anticíclica per estimular l'economia i la demanda, i reindustrializar per generar ocupació de qualitat.

També ha inclòs la seguretat ciutadana com a línia prioritària, el suport a la iniciativa emprenedora, així com planificar l'obertura total d'escoles i centres educatius, fins i tot en el cas que hi hagi rebrot, per "no paralitzar l'economia".

A més, Sánchez Llibre veu com una prioritat la igualtat d'oportunitats i el creixement inclusiu a través de la formació i l'educació, ha defensat que Espanya necessita estabilitat pressupostària i ha reclamat que faci valer davant Europa "el seu pes en l'economia".