Actualitzat 10/12/2020 14:08 CET

Sánchez Llibre presentarà un recurs per derogar l'impost sobre el patrimoni

Sánchez Llibre (Foment del Treball) presentarà un recurs per derogar l'impost sobre el patrimoni
FOMENT DEL TREBALL

Segons el president de la patronal, l'impost grava un patrimoni que no genera prou rendes

BARCELONA, 10 des. (EUROPA PRESS) -

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha indicat aquest dijous en una conferència que l'impost sobre el patrimoni és confiscatori i, per tant, presentarà a través del defensor del poble un recurs d'inconstitucionalitat per evitar que continuï vigent a Espanya.

Segons ha declarat el president de la patronal, l'impost és "confiscatori" perquè grava un patrimoni que no genera prou rendes per pagar-lo.

"Volem una fiscalitat competitiva per a les empreses i les famílies de Catalunya i avui això no és possible a causa d'una pressió fiscal excessiva del Govern de la Generalitat i del Govern d'Espanya quan planteja amb aquests pressupostos generals (PGE) del 2021 un increment d'impostos i també un increment del patrimoni que hi dona un caràcter indefinit, quan fins ara era temporal", ha afirmat Sánchez Llibre.

"És un bon moment per reivindicar els drets dels ciutadans en vista de la potestat impositiva de l'Estat i de la resta de les administracions públiques", ha assenyalat.

CONDONACIÓ DELS CRÈDITS ICO

A més, ha afegit que aquest dimecres va contactar amb el president de la CEOE, Antonio Garamendi, per poder fer un plantejament conjunt quan s'aprovin els pressupostos.

Sánchez Llibre ha demanat un debat en profunditat de tot el sistema fiscal espanyol que ha de tenir l'únic objectiu d'incentivar l'economia productiva del país: "Espanya necessita una reforma fiscal en profunditat i també una estratègia per lluitar contra l'economia submergida".

Segons el president de la patronal, l'economia submergida suposa un 25% del PIB del país i, en cas de combatre-la, la recaptació augmentaria entre 25.000 i 30.000 milions, ha puntualitzat.

Una altra de les peticions de Foment del Treball perquè no es destrueixin més empreses és la condonació d'una part dels crèdits ICO i ajuts directes a les empreses que demostrin la seva viabilitat.

Així ho ha indicat Josep Sánchez Llibre en la seva intervenció en l'esdeveniment telemàtic 'Fórum Europa. Tribuna Catalunya'.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés