Publicat 30/9/2019 10:32:37 +02:00CET

Sánchez Llibre (Foment del Treball) rebutja una aturada de país en resposta a la sentència de l'1-O

El president de la patronal catalana Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, durant la seva audiència amb el rei.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 30 set. (EUROPA PRESS) -

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha rebutjat una aturada de país com a resposta a la sentència de l'1-O, que es preveu que es conegui en les properes setmanes.

"Estem totalment en contra d'una aturada de país. El nostre full de ruta no és aturar el país, sinó incrementar l'activitat empresarial per revertir els seus resultats en el benestar de les persones", ha dit Sánchez Llibre en una entrevista a 'Expansión' que ha recollit Europa Press.

En ser preguntat si els empresaris temen la resposta a aquesta sentència, ha indicat que els posicionaments de la patronal són econòmics: "Les qüestions sobre la sentència de l'1-O les hauran de dirimir les formacions polítiques. Volem estar al marge d'aquesta situació".

En canvi, Foment del Treball sí que es posiciona en matèria de pressupostos i, sobre l'oferta del president de la Generalitat, Quim Torra, als comuns d'una pujada de l'IRPF per aprovar els comptes catalans del 2020, ha dit: "Volem tenir pressupostos i ens adaptarem a allò que decideixi la Generalitat".

"Si no ens agraden, perquè tenen més pressió fiscal, parlarem amb els grups parlamentaris perquè no perjudiquin les empreses i les famílies. Un país sense pressupostos no pot funcionar", ha afegit.

RISCOS D'INESTABILITAT ECONÒMICA

Sánchez Llibre, que està a punt de complir un any en el càrrec, ha sostingut que el que més el preocupa, a banda del panorama polític, és que "hi ha riscos d'inestabilitat econòmica que abans no hi eren", com la desacceleració.

"Aquesta situació ens dona la raó per demanar amb més contundència als partits que no tornin a estar sis mesos més en funcions. Espanya no pot aguantar quatre anys i quatre eleccions; a Catalunya, set eleccions", ha postil·lat.

Sobre el retorn de les empreses que van traslladar la seva seu fora de Catalunya, ha admès que la conjuntura actual no facilita que els empresaris tornin.

"Hi ha inestabilitat política a Espanya, a Catalunya falten pressupostos i la sentència de l'1-O està per caure", ha dit, i ha confiat que les empreses tornin a partir de l'any 2020.