Publicat 16/12/2019 13:03

Sánchez Llibre demana al Govern escoltar els agents socials abans de plantejar apujar l'SMI

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, en roda de premsa aquest dilluns.
EUROPA PRESS

"No volem ser convidats de pedra", ha advertit el president de Foment del Treball

BARCELONA, 16 des. (EUROPA PRESS) -

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha demanat aquest dilluns al Govern que abans de plantejar un increment del salari mínim interprofessional (SMI) tingui en consideració els agents socials i econmics i es remeti a la concertació social.

Així s'ha expressat aquest dilluns en una roda de premsa per fer balan del seu primer any de mandat, que va comenar el 5 de novembre del 2018, i que ha qualificat de "fora positiu", perqu han incorporat un total de 60.000 empreses noves de diferents sectors.

"En un moment de desacceleració de l'economia espanyola, els empresaris i els sindicats volem tenir un paper rellevant en totes aquelles qüestions que facin referncia a decisions salarials", ha defensat.

Sánchez Llibre ha assenyalat que la Generalitat no té competncies per plantejar un SMI per a Catalunya, tot i que també ha fet extensiva la reclamació per a l'Administració catalana: "Qu millor que un govern que escolti el que pensem CCOO, la UGT, Pimec i Foment, que és la taula del dileg social, sobretot davant una etapa de desacceleració de l'economia".

El president de la patronal ha assenyalat que no volen ser "convidats de pedra", sinó proactius i tenir un paper rellevant en la presa de decisions d'aquest tipus.

BALAN

Sánchez Llibre ha destacat que durant el seu primer mandat les novetats més importants han estat la reincorporació de Cecot, la incorporació de Comertia i la de les indústries culturals de Catalunya, així com la de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (Ufec), entre d'altres.

"Foment representa el 90% de les exportacions a Catalunya, el 70% del PIB catal, i el 90% dels convenis que se signen estan representats per Foment. Aix consolida que Foment és la casa gran dels empresaris catalans, dels grans, mitjans, petits, autnoms, i les 'start-ups'", ha defensat.

També ha destacat que els primers quatre mesos de mandat van aconseguir normalitzar les relacions amb la resta de patronals, la seva aposta com a 'lobby' empresarial, la formació de l'Institut d'Estudis Estratgics i l'acord de representativitat empresarial amb Pimec.

Ha repassat les seves propostes per una fiscalitat competitiva, la defensa d'un nou model de gestió d'infraestructures, la iniciativa per millorar la seguretat de Barcelona amb la modificació del Codi Penal i el comunicat conjunt entre sindicats i patronals referit a l'estabilitat política, econmica i social de Catalunya.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés