Actualitzat 08/09/2021 16:12

Sánchez Llibre assegura que està a favor de l'increment de l'SMI però que "no és el moment"

Arxiu - El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre
FOMENT DEL TREBALL

BARCELONA, 8 set. (EUROPA PRESS) -

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha assegurat aquest dimecres que està a favor de l'increment del salari mínim interprofessional (SMI) però que "no és el moment".

Ho ha dit aquest dimecres en una entrevista de TV3 que ha recollit Europa Press, en la qual ha advertit que l'increment fins i tot podria comportar la destrucció d'ocupació en diferents sectors.

Creu que el Govern central ha de plantejar un acord de l'SMI i de les condicions econòmiques en general "quan toqui", que segons ell aquest moment és el 2022, tal com havia plantejat Nadia Calviño a final de juliol.

Ha recordat que Foment va defensar l'increment de l'SMI el 2019, que va representar un 30% més, i que va presentar un document en el sentit que Europa ha d'engegar un nou contracte social perquè els salaris tinguin més poder adquisitiu del que tenien fins ara.

"Si els treballadors no es guanyen bé la vida no anem en la bona direcció, hi haurà cada dia més desigualtats socials, ara bé, perquè les empreses puguin pagar més salaris, l'Estat ha d'implantar reformes estructurals importants", ha afegit.

En concret, ha plantejat una reforma fiscal que motivi més inversió de les empreses, perquè la gent pugui guanyar més diners, i una reforma de l'administració que sigui efectiva, eficient, que no hi hagi duplicitats i que la despesa social sigui l'adequada, en les seves paraules.

PREU DE LA LLUM

Preguntat pel preu de la llum, Sánchez Llibre ha recordat que proposen reformar la composició i l'elaboració del preu de la llum, amb dues opcions a curt termini.

La primera, rebaixar l'IVA de l'11% al 5%, tal com passa en alguns països de la UE com Itàlia, i també retirar l'impost sobre generació d'energia elèctrica que en aquests moments és present.

"Plantejàvem la possibilitat que els consumidors puguin disminuir el pagament de la factura elèctrica un 10% cada mes, és molt fàcil dir-ho però difícil dur-ho a terme", ha admès.

Considera que el Govern central "s'ha de posar les piles i ha de fer els deures" per procurar que aquest increment de l'energia no repercuteixi negativament en els consumidors finals, sobretot els més vulnerables.

A més a més, troba "molt important" que el preu de l'energia que paguen les indústries en general també estigui d'acord amb el que paguen les indústries globals a França, Alemanya i Itàlia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés